Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli: ''İnsanlık onuru sadece Madımak'ta yanmadı''

Sivas Katliamı'nın 26'ıncı yıl dönümü nedeniyle ilçede düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "37 insanın yanarak ölmesi ve öldürülmesi tek kelimeyle bir vahşet. Anıyoruz, unutmu

Genel 2.07.2019 23:57:47 0
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli: ''İnsanlık onuru sadece Madımak'ta yanmadı''
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.07.2019 23:57

Sivas'ta 37 insanın yakılarak katledilişinin 26'ıncı yıl dönümü nedeniyle ilçede düzenlenen anma etkinliğine katılan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Başbağlar, Uludere, Ankara Garı, Suruç gibi katliamları lanetledi. Faillerin ortaya çıkarılmamasının yeni katliamlara neden olduğunun altını çizen Hançerli, "Belki de, bu acıların sürüp gitmesinin en temel nedeni bu. Bu nedenle unutmamak, unutturmamak lazım." diye konuştu.

Avcılar Kent Konseyi tarafından düzenlenen Sivas Katliamı Anma Etkinliğine katılan Belediye Başkanı Turan Hançerli, yaşanan acıların benzer olaylara karşı mücadele azmini kuvvetlendirdiğini söyledi.

"ANIYORUZ, UNUTMUYORUZ"

Erol Mumcu Kültür Parkı'nda düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Hançerli şu ifadeleri kullandı:

"Çok dertler yaşandı. Hemen yakın geçmişte de benzerlerini yaşadık Anıyoruz, unutmuyoruz. Başka acılar yaşanmasın istiyoruz. Katillerin hala cezalandırılmadığını biliyoruz. Sadece Sivas Katliamı’nda değil, benzer tüm katliamlarda failler ortaya çıkmıyor. Failler hak ettikleri cezaları almıyorlar. Belki de, bu acıların sürüp gitmesinin en temel nedeni bu. Bu nedenle unutmamak unutturmamak lazım.

"ACILARIMIZ BİZİ BİRLEŞTİRECEK"

Herkes kendi acısını kendi köşesinde yaşarsa, acılar sadece o kişilerin olur. Bazen de acılar, intikam duygusunu geliştirip başkalarının acı yaşamasına da vesile olabiliyor. Başbağlar Katliamı’nı da kınıyoruz. Yine Uludere (Roboski) Ankara Garı ve Suruç katliamlarını da yaşadık. Devletin, güvenlik güçlerinin, adalet eve hukukun bu katliamların önleyebilmesi gerekir. Bu acı son olsun başka acılar yaşanmasın.

Acılarımız bizi birleştirecek ve yeni acılar yaşanmaması için mücadele azmimizi kuvvetlendirecek. Onların anıları önünde saygıyla eğiliyorum.

"İNSANLIK ONURU SADECE MADIMAK'TA YANMADI"

Hançerli'nin ardından söz alan Avcılar Kent Konseyi Başkanı Turgay Halisçelik, Sivas, Başbağlar, Roboski ve Ankara'da insanlık onurunun yandığını söyledi.

"26 senedir her yıl bugün maalesef hep aynı acıları yaşıyoruz. İnsanlık onuru 26 senedir yanmaya devam ediyor. Artık bu insanlık onurunun yanmamasını istiyoruz. Başkanımızın da belirttiği gibi insanlık onuru sadece Madımak'ta yanmadı, Başbağlar, Roboski, Ankara Garı ve Maraş’ta da yandı. Bu gibi insanlık onurunun yok edildiği olayların artık yaşanmamasını diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ