Atatürk Üniversitesi genç yetenekleri keşfediyor

Genel 24.09.2018 16:30:18 0
Atatürk Üniversitesi genç yetenekleri keşfediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.09.2018 16:30
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Bayburt Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında genç yeteneklerin keşfedilmesi, aynı zamanda burs sağlanmasına yönelik çalıştay ve yarışma düzenlendi.
19-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültesinde atölye çalışmalarına katılan öğrenciler bilgilendirilerek kendi öğretmenleriyle birlikte Gökkuşağı ve Ötesi konusu üzerine deneysel sanat çalışmaları yaptı.
Çalışmalar Juri Üyeleri Tarafından Değerlendirilecek
Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşarak, bilgilendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat: “Güzel Sanatlar Fakültesinde atölye çalışmalarına katılan öğrenciler için, Gökkuşağı ve Ötesi konusu üzerine, deneysel sanat çalışmaları yapmak üzere, fakülte bünyesinde uygun ortam oluşturuldu. Daha sonra bu öğrencilerin yaptığı çalışmalar Baksı Müzesinde jüri üyeleri tarafından değerlendirilmek üzere Baksı Müzesine taşınıp, sergilenecek ve ödül alan öğrenciler belirlenecektir.
Öğrenciler Ödül Törenine Katılacak
Toplamda 30 öğrenci ve öğretmenlerin 2 Ekim 2018 tarihinde Erzurum Büyükşehir Belediyesince tahsis edilen otobüsle, Baksı Müzesine götürülerek yapılacak ödül törenine katılacaklarını dile getiren Bulat: “Yarışmanın ilk aşaması, Baksı Müzesi sahibi sanatçı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın ev sahipliğinde Baksı Müzesi’nde yapıldı. Bayburt’tan 490, Erzurum’dan 424 ve Trabzon’dan 454 kişi katılım sağladı. İl bünyesinde oluşturulan jüriler tarafından değerlendirilerek 100’er adet çalışma seçildi. Mayıs 2018 tarihinde Baksı Müzesi Koordinasyon Kurulu toplantısında bu 300 adet çalışma arasından atölye çalışmalarına katılacak her ilden 30’ar öğrenci belirlendi. Baksı Müzesi’nde toplanan çalışmaları değerlendirecek olan jüri, burs verilecek olan öğrencileri belirleyecek” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ