Atatürk Üniversitesi desteğiyle ‘Sıfır Atık Projesi’nde önemli hamle

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Başlatılan Ve İsrafin Önlenmesi, Atığın Azaltılması İle Atıkların Dönüştürülmesini Kapsayan “sıfır Atık Projesi” Atatürk Üniversitesi Ata Teknokent Bünyesinde Bulunan Girişimciler

Genel 11.09.2019 17:06:56 0
Atatürk Üniversitesi desteğiyle ‘Sıfır Atık Projesi’nde önemli hamle
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.09.2019 17:06

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve israfın önlenmesi, atığın azaltılması ile atıkların dönüştürülmesini kapsayan “Sıfır Atık Projesi” Atatürk Üniversitesi ATA Teknokent bünyesinde bulunan girişimciler tarafından hayata geçirildi.

ATA Teknokentte gerçekleştirilen projeyi yerinde inceleyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yapılan çalışma hakkında bilgi aldı. “Yaşam İçin Dönüştür” sloganıyla yaklaşık 9 aydır Ar-Ge çalışması yapılan adına ise “Ekolojim” ismi verilen ürün, yapay zekâ teknolojisi kullanılarak katı atık ayrıştırma işlemini gerçekleştiriyor.

ATA Teknokentte hayata geçirilen projeyi oldukça beğenen Rektör Çomaklı, doğanın giderek kirlendiği günümüzde bu tür projelerin insanlığın geleceği için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Rektör Çomaklı, “Geleceğe daha temiz, daha güzel ve yaşanabilir bir ülke bırakmak için hedefimiz, sloganda da belirtildiği gibi yaşam için dönüştürmektir. Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizin ortaya koyduğu bu ürün ülkemiz için bir ışık olmuştur. Bu ışık sayesinde yerli ve milli yazılımlar ve ürünler ortaya çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir” vurgusunda bulundu.

Ürünün Teknofest kapsamında Atatürk Üniversitesi Teknokent patentli ürünler standında sergileneceğini belirten Rektör Çomaklı, Yeni Nesil Üniversite vizyonu çerçevesinde belirlenen sıfır atık amacına yönelik çok olumlu bir ürün olduğunu ifade ederek memnuniyetini dile getirdi.

Ziyareti esnasında Rektör Çomaklı’ya refakat eden Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Ersin Karaman, Ekolojim’in gelişim sürecini anlattı. Karaman: “Altı kişilik ekip ürünün işlevselliğini ve verimli çalışmasını geliştirmek için her gün ekip ruhuyla yazılım ve donanım üzerine çalışılarak ürün ortaya çıkarılmıştır. Ürün 6 farklı kategorideki dönüştürülebilir atığı yapay zekâ teknolojisiyle tanıyarak ilgili konteynırlara ayrıştırmakta, plastik şişe kapaklarını ayrıca toplamakta ve atılan atıklar karşılığı teşvik amacıyla kartpostal hediye etme, karta para veya puan yükleme gibi özellikleri içinde barındırmaktadır” şeklinde konuştu.

Teknokent Genel Müdürü Karaman ayrıca ürünün, atılan her atığa karşılık temizlenen toprak ve deniz suyu miktarı ile kesilmekten kurtulan ağaç sayısını güncel olarak verdiğini belirterek bu aşamadan sonra sistemin atık ayrıştırma sürecini teşvik edici bir sürece doğru ilerlediğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ