Atatürk Üniversitesi, akıllı çözümler üretmek için verimlilik ve teknoloji fuarına katıldı

Genel 11.12.2018 16:00:12 0
Atatürk Üniversitesi, akıllı çözümler üretmek için verimlilik ve teknoloji fuarına katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.12.2018 16:00
Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından 7-9 Aralık 2018 tarihinde Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen “Verimlilik ve Teknoloji: Akıllı Çözümler” fuarına Atatürk Üniversitesi de katıldı.
Verimlilik ve Teknoloji Fuarı ile Türkiye’de ve dünyada verimliliğin artırılmasına katkı sağlayan teknolojik ürünlerin sergilenmesi, bu çalışmaların geniş kitlelere ulaştırılması ve üretim alanında farkındalığın artırılması amaçlanan fuarda Atatürk Üniversitesi; AtaTeknokent, Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM), Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (ATASAM), Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) birimleriyle katılım sağladı.
“Milli Teknoloji Hamlesi” İçin Çalışmalara Hız Verildi
Teknoloji alanında da verimliliği geniş kitlelere yayıp farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen fuarda yer alarak teknolojinin getirdiği yenilikleri ve diğer alanlara sağlayacağı hizmetler ile ortak projeler geliştirme imkânlarını birebir yapılan üst düzey görüşmelerle anlattıklarını dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Çelik: “Günümüz dünyasında gerçek anlamda bağımsızlığın birinci şartı teknoloji tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülke konumuna ulaşmaktır. Bu kapsamda tüm birimlerimizce ülkemizin “Milli Teknoloji Hamlesi”ne katkıda bulunacak projeler geliştirerek bunları hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Bugün içinden geçtiğimiz tarihsel dönemde toplumların gerçek anlamda egemen ve bağımsız olmaları için temel bir koşul olarak ortaya çıkan teknoloji hamlesinin değerini ve önemini bilerek çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi.
İş Birliği İçin Birçok Firma İle Görüşmeler Yapıldı
Ayrıca kurumsal olarak da ortak projeler ve iş birlikleri yapılması konusunda ROKETSAN, HAVELSAN, SAGE, MGM, SSTEK gibi kurumlar ve kuruluşlarla da ayrıntılı görüşmeler yapıldığını aktaran Çelik, bu kapsamda özellikle hem üniversitemizin altyapısı hem de teknoloji geliştiren ve üreten birimlerimizin altyapısı ile Erzurum’un coğrafik ve atmosferik koşullarından kaynaklanan özelliklerin açık ve kapalı ulusal alan test merkezi olarak kullanılması yönünde bir platform oluşturulması konusunda farklı paydaş kurumlarla yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini de sözlerine ekledi.
Atatürk Üniversitesi Stantlarına İlgi Yoğun Oldu
Fuar alanını ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü ve Büyükelçi Dr. Hasan Doğan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Meteoroloji Genel Müdürü Cengiz Akın, SSTEK Genel Müdürü Mustafa Gürsoy, iş adamı Ali Sabancı ile sektör temsilcileri, sanayi yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler, Atatürk Üniversitesi birimlerinin yer aldığı stantları gezerek yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ