ASİMDER Başkanı Gülbey: “Fransa, Suriye’de Ermeni taburu kurdu”

ASİMDER BAŞKANI GÜLBEY: “FRANSA, SURİYE’DE ERMENİ TABURU KURDU” İDDİASINDA BULUNDU

Genel 10.05.2020 15:06:32 0
ASİMDER Başkanı Gülbey: “Fransa, Suriye’de Ermeni taburu kurdu”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.05.2020 15:06

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Fransa’nın Suriye Haseke’de sözde Batı Ermenistan’dan 1915 yılında tehcir edilen Ermeni ailelerin akrabalarından gönüllü askeri tabur kurduğunu iddia etti.

ABD ile birlikte Suriye’nin kuzeyindeki terör oluşumlarının en büyük destekçisi Fransa’nın 1915 dönemi ve sonrasında Kahramanmaraş, Adana, Erzurum, Ağrı, Gaziantep, Van, Kars ve Iğdır başta olmak üzere Osmanlı topraklarında benzer oluşumlara destek verdiğini, o dönem Osmanlı topraklarında kurulan Hınçak ve Taşnak çetelerinin binlerce terör olayına karıştığını söyleyen ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Bu Ermeni taburu ilk başta 45 kişiyle kuruldu ve kalaşnikof tüfek ve 4 adet tankla donatıldı. Suriye Haseke’nin kuzeyinde Tel Tamir bölgesinde ÖSO ve TSK ile kurulan sıcak temas hattında konumlandırılması da ayrı bir niyet belirtisidir. Ermeni taburu 45 kişiyle kuruldu, 100 kişiye kadar tamamlanacağı duyumu almış bulunmaktayız. Ayrıca daha hiçbir eyleme katılmayan bu Ermeni taburunun eğitimleri de PKK milislerine ait kamplarda verilmektedir. Aynı Tel Tamir bölgesinde 24 Nisan 2019 tarihinde kurulan ve PKK’ya bağlı olan ‘Nubar Ozanyan’ adlı Ermeni tugayına katılacağı bilgisi aldık” dedi.

Suriye Haseke’nin güneyinde 200 Fransa askeri bulunduğunu belirten Gülbey, “Fransa, Suriye’deki askeri varlığını PKK işgal bölgelerinde konuşlandırdığı 200 askerle sürdürüyor. Haseke güneyi Mesakin Cibse, Ömer Petrol Kuyuları, El Tanek Petrol kuyuları ve Rakka’nın kuzeyindeki Şeker Fabrikaları Fransız askerlerinin bulunduğu noktadır. Bu konuda ülkemiz gerekli girişimleri yapmalı ve 2019 yılından beri büyütülmek istenen yeni Ermeni terör örgütü ASALA zihniyetli bu oluşumlara müdahale etmelidir” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ