Asimder Başkanı Gülbey: 'Ermeniler Afrin'de Türkiye'ye karşı savaşıyor'

Genel 7.02.2018 10:41:17 0
Asimder Başkanı Gülbey:
Tarih: 01.01.0001 00:00
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Suriye’de yaşayan Ermeni ve Süryanilerin PYD/YPG/PKK terör örgütü saflarında Afrin’de Türk ordusuna karşı savaştıklarını iddia etti.
ABD destekli PYD/YPG/PKK terör örgütünün işgali altında tuttuğu bölgelerde yaşayan aynı düşünmeyen Kürtler, Türkmenler ve Araplarla birlikte Hıristiyanları da tehditle saflarında savaştırdıklarını belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “PYD/YPG/PKK terör örgütünün işgali altında tuttuğu bölgelerde yaşayan Ermeni ve Süryanilerinde içinde bulunduğu 14 Hıristiyan genç Türk ordusuna karşı Afrin’de savaşıyorlar. Bu Hıristiyan grubun içerisinde 4 Ermeni 3 Süryani’nin toplam 14 Hıristiyan genç 19 Ocak 2018 tarihinde PYD/YPG/PKK’a terör örgütüne katıldılar. Geçtiğimiz günlerde bir Ermeni gencinin Türk ordusunun Afrin bölgesinde yaptığı bombardımanda sözde Afrin’de yaşayan 24 yaşındaki Roşer Konis isimli bir Ermeni sivil gencin öldüğünü yazıyorlar. Bunlar sivil değil PYD/YPG/PKK terör örgütüne katılan Ermeni gençlerden biri olduğu birisidir. Suriye Kamışlı bölgesinde PYD/YPG/PKK terör örgütünün asayiş adı altında oluşturduğu sözde polis teşkilatı zorla 19 yaşında Isho Hanna ve Elias Hanna Haseke’de üniversitelerine giderken kaçırarak örgüt saflarına katmışlardır. 1915 yılında yapılan tehcir zamanı Suriye’ye giden Ermeni aileler içlerindeki Müslüman Türk intikamlarını 1992 yılında Azerbaycan Karabağ’da yaptıkları katliamlar yetmezmiş gibi bugün de Suriye Afrin’de Türk ordusundan alma peşindeler” dedi.
Ermenistan’da yaşayan Ezidi Kürtler İran ve Irak üzerinden Suriye’ye giderek Kamışlı’daki PYD/YPG/PKK saflarına katıldığına değinen Gülbey, “Ermenistan her dönem terör örgütlerine verdiği desteğini yine dünya kamuoyunun gözü önünde yapmaktadır. IŞID terör örgütünün Suriye’de yaptığı işgal dönemi bölgede yaşayan Ermeni ve Ezidi Kürtlerini Ermenistan devleti tarafından uçakla getirip işgal olmuş Azerbaycan Karabağ bölgesine yerleştirmişti. Karabağ’da yuvalanan ve 12 adet eğitim kampı ile 1750 militanı bulunan PKK/PEJAK terör örgütü İran ve Irak üzerinden Suriye Kamışlı bölgesine geçiş yapmaya başlamıştır. Kamışlı’da toplanan terör örgütü militanları sivil vatandaş kıyafeti içerisinde silahsız olarak Münbiç oradan da bir kısmı Afrin bölgesine geçerek ABD’nin temin ettirdiği silahları alarak Türk ordusuna karşı savaşacaklardır. İran, Irak, Suriye ve ABD bilmelikiler bugün göz yumdukları bu terör örgütleri gün gelecek kendilerini tehdit edecek duruma gelecektir” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem