'Aşıklar Ölmez' konseri beğeniyle izlendi

Genel 8.12.2018 14:15:13 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.12.2018 14:15
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından ‘Yunus Emre Orkestrası Aşıklar Ölmez’ konseri düzenlendi.
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Abdülkadir Baharçiçek, Rektör Danışmanları Doç. Dr. İlhan Erdem ve Dr. Öğr. Üyesi Cemal Koyunoğlu, İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Erkuş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Prof. Dr. Cemal Yurga, Prof. Dr. Ersan Çiftçi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ömer Çelik, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Şefliğini Ali Ayhan’ın, şiir seslendirmesini Fatih Mehmet Çubuk’un yaptığı konser izleyiciler tarafından ilgi gördü. Konserde, TRT’de yayınlanan Yunus Emre dizisinin müzikleri seslendirildi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay konserin bir müzik ziyafeti olduğunu ifade ederek, “Bugün Yunus Emre’nin nüktelerinden bir demet müzik ziyafet dinledik. Yunus’un ‘Aşıklar Ölmez’ felsefesi gerçekten de öyle bir şey. Eğitim Fakültesi’ne ait koromuz Yunus Emre’nin çok güzel ilahilerini ve parçalarını seslendirdi. Ali Hocamızın şefliğinde olan ve bir saat süren müzik ziyafetini ben mükemmel buldum. Çok güzel parçaları söylediler. Ben bu konseri muhakkak şehir merkezimizde ve tüm Malatya’da vermemiz gerektiğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.
Anadolu’nun bağrında yetişmiş bir ozanımız olan Yunus Emre’nin sözlerini müzikle bugün halka aktarmaya çalıştıklarını ifade eden Şef Ali Ayhan ise, “Yunus Emre, bu topraklarda büyük bir değerdir. Her bir eser için orkestra çalışması yaptık. Seyircilerimiz beğendiyse, Yunus Emre’yi hakkıyla anlatabildiysek, müziğe aktarabildiysek ve sanat içinde farklı bir icrada bulundurabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.
Konser sonunda İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Şef Ali Ayhan’a ve konser ekibine çiçek takdim etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ