Arguvan Türkü Festivalinin programı belli oldu

Genel 23.07.2018 13:15:08 0
Arguvan Türkü Festivalinin programı belli oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bu yıl 13.üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 28-29 Temmuz 2018 tarihlerinde birçok sanatçının katılımı ile gerçekleşecek.
Gerçekleştirilecek olan festivalle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasına Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın, CHP Arguvan İlçe Başkanı Ulaş Çopur, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, mahalle dernek başkanları ve birçok sayıda vatandaş katıldı.
Festival komitesi adına konuşma gerçekleştiren Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Ülkemizde birçok il ve ilçe her yıl Festivaller yapmaktadırlar. Ancak bu etkinlikler ilçe, İl sınırlarını aşamamaktadırlar. Arguvan Türkü Festivali de yerel düzeyde başladı. Ancak coğrafyada ki kültür birikimi ve onu sahiplenen Arguvan halkı, yerel kabuğu kırıp bu etkinliği Uluslararası boyuta taşımayı başardı. Kültür sanatın toplumla buluşmasında yerel yönetimler Belediyelerimiz ve Sivil Toplum örgütlerinin önemli rolü inkar edilemez. Bu bilincin Arguvan Türkü Festivalinin kuşaktan kuşağa en doğru şekilde aktarılmasında çok önemli rolü olmuştur. Ortak çalışma, yan yana durma bilinciyle çaba ve gayretimiz devam edecektir. Türküler Halk kültürünün en saf en temiz duygularının kuşaktan kuşağa aktarılmasıdır. Türküler yüreğimizin dili, başımızın sevda seli, hasretimiz, gurbetteki dert ortağımız, anamız, yarimiz aşkımız, sevdamız, varımız yoğumuzdur. Türküler yoksa bir coğrafya da çiçekler açmaz, kuşlar ötmez, ırmaklar akmaz” şeklinde konuştu.
Organizasyonun Arguvan Belediyesi, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı, İstanbul Arguvan Mahalle Dernekleri, Malatya Arguvan Mahalle Dernekleri ve Almanya Arguvanlılar Derneğinin katkıları ile hazırlandığını söyleyen Kızıldaş, Uluslararası Türkü Festivali’ni daha önce açıkladığımız gibi 28-29 Temmuz 2018 tarihlerinde Arguvan da Nazım Hikmet Meydanın da yine on binlerin coşkulu katılımı ile yineleyeceğiz. Türkülerimizi hep bir ağızdan söyleyeceğiz, hep birlikte panellerde ortak sorunlarımızı konuşacağız” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem