Araba fiyatına olan tonluk boğalar birbirleriyle yarışıyor

ERZURUM CANLI HAYVAN PAZARINDA 1 TONUN ÜZERİNDEKİ KURBANLIK BOĞALAR FİYATLARIYLA BİRBİRİYLE YARIŞIYOR. ARABA FİYATINA OLAN KURBANLIKLAR 18 BİN LİRADAN BAŞLAYIP 30 BİN LİRAYA KADAR ALICI BULUYOR.

Genel 29.07.2020 08:57:02 0
Araba fiyatına olan tonluk boğalar birbirleriyle yarışıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erzurum canlı hayvan pazarında 1 tonun üzerindeki kurbanlık boğalar fiyatlarıyla birbiriyle yarışıyor. Araba fiyatına olan kurbanlıklar 18 bin liradan başlayıp 30 bin liraya kadar alıcı buluyor.

Kurban Bayramı yaklaşırken hayvan pazarlarında hareketlilik başladı. Besiciler, yıl boyu büyük emekle yetiştirdikleri kurbanlıkları satışa çıkardı. Geçtiğimiz yıla göre kurbanlık fiyatlarının arttığı gözlenen pazarlarda, vatandaşlar kendilerine uygun kurbanlığı bulmaya çalışıyor.

Erzurum’da pazardaki en büyük ilgiyi ise 1 tonun üzerinde ki boğalar görüyor. Erzurum’un yaylalarında yetişen boğalara otomobil fiyatı biçilirken pazarın en büyük boğası olan 1 ton 100 kilogramlık “Bulut” isimli boğa 25 bin liraya alıcısını bekliyor.

Tonluk boğaların satıcıları ise tonluk boğaları yetiştirmek için yıllarını verdiklerini ifade ederek hayvanlarının alıcı bulmasını beklediklerini söylediler.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem