Akar ve Soylu'ya suikast iddiasına ağırlaştırılmış müebbet istemi

Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu'ya suikast talimatı alan PKK şüphelisi ve ona yardım ettiği belirtilen iki kişiye dava açıldı.

Genel 6.12.2019 19:00:43 0
Akar ve Soylu
Tarih: 01.01.0001 00:00

ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya suikast talimatı alan bölücü terör örgütü PKK şüphelisi ve ona yardım ettiği belirtilen iki kişiye dava açıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bölücü terör örgütü PKK üyesi S.B, Emniyete giderek teslim oldu ve örgütün üst düzey yöneticilerinin birinden Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu'ya suikast için talimat aldığını anlattı.

S.B, önce İstanbul'a, oradan da Ankara'ya gelerek keşif yaptığını, iki örgüt üyesinin de kendisine yardım ettiğini belirtti ve söz konusu iki kişiyi teşhis etti.

Daha önce Güneydoğu'da askeri birliklere saldırı için bomba hazırladığını da itiraf eden S.B, Akar ve Soylu'ya suikast gerçekleştirememesi durumunda da askeri birliklerden birine saldırı düzenlemesi yönünde talimat aldığını dile getirdi.

Sorgusunun ardından tutuklanan S.B. hakkında Ankara Cumhuriyet Savcısı Yarcan Mutlu tarafından iddianame hazırlanarak dava açıldı.

İddianamede S.B'ye, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, S.B'ye yardım ettiği tespit edilen iki kişiye ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem