AK Parti'li Aktay: 'PKK terör örgütüyle sonuna kadar savaşacağız'

Genel 5.04.2017 11:05:00 0
AK Parti
Tarih: 01.01.0001 00:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, PKK terör örgütüyle sonuna kadar savaşacaklarını söyledi.
16 Nisan’da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde partililerle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, akşam saatlerinde karayoluyla Hakkari il merkezine geldi. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Konferans Salonunda AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, AK Parti Hakkari Eski Milletvekili A. Muttalip Özbek, HATSO Başkanı Servet Taş, kanaat önderleri, bazı STK temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya gelen Aktay, çözüm sürecinde PKK’nın silah bırakamamak için bir sürü şart ortaya attığını söyledi. Aktay, "Çözüm sürecinde PKK silah bırakacaktı. Sonra bir baktık, bir sürü şartlar ortaya sürüyorlar. Abdullah Öcalan önce bir kongre düzenleyecek gibi bahaneler buldular. Biz de en azından önce silah altına insan almayı dondurun dedik. Devlet operasyon yapmama sözünde ciddiyetle duruyor. Ama beyefendiler silahlarıyla buralarda dolaşmayı bir hakka dönüştürdüler" dedi.
Cazibe merkezleriyle ilgilide konuşan Aktay, "Bölgede bulunan yeraltı zenginlikleri isletilse muhteşem istihdam sağlardı. Buraları deştiğinizde bulamayacağınız maden yoktur. Maden araştırma enstitüsü kurulsa istediğimiz şeyi üretiriz burada. Türkiye birçok madeni dışarıdan alıyor. Niye alacan dışarıdan, gel kur buradan. Kendin üret, buranın insanı kazansın, refaha kavuşsun. İşte cazibe merkezlerini bunun için devreye soktuk. Tabi cazibe merkezleri sayesinde Hakkari’ye 40 proje hazırlanmış. Devamı da gelecek inşallah. Geri adım atamayacağız. Bu yatırımlar ilk halkalar. Bir yola koyulduk. Emin adımlarla ve kararlı adımlarla devam edeceğiz. Bunun için teröre hiç acımadan hiç müsamaha göstermeden mücadele etmeye de devam edeceğiz. Ama silahı bırakmak isteyenlerle de en şefkatli şekilde yaklaşacağız" diye konuştu.
16 Nisan’da yapılacak referandumun çok önemli olduğunu söyleyen Aktay, "Referandumun ne kadar önemli olduğunu bize yönelen cephenin kompozisyonuna baktığınız zaman görüyorsunuz. O cephede kimler aşna fişna, kim kimlerin kucağında. Kandil’deki zatlar ‘eğer referandumda evet çıkarsa biz biteriz’ diyorlar. Kürt halkının eline fırsat geçmiş durumda. Sizin ipinizi Kürt halkı çekecek. Sizler Kürt halkının dostu değil düşmanısınız. PKK’nın Kürtlere zerre kadar faydası olmadı. PKK ve FETÖ terör örgütlerinin aynı kollardan emir aldıklarını hepimiz gördük. Meğer bu senaryoları Pensilvanya’daki o şerefsiz yazıyormuş" dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem