AİÇÜ geleneksel Hikâye ve Şiir Yarışması ödül töreni online olarak gerçekleştirildi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) tarafından gerçekleştirilen ‘Ağrı’ konulu Geleneksel Hikâye ve Şiir Yarışmasında dereceye giren üniversite öğrencileri, online olarak gerçekleştirilen törende ödüllerini aldı.

Genel 9.12.2020 16:02:17 0
AİÇÜ geleneksel Hikâye ve Şiir Yarışması ödül töreni online olarak gerçekleştirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.12.2020 16:02

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) tarafından gerçekleştirilen ‘Ağrı’ konulu Geleneksel Hikâye ve Şiir Yarışmasında dereceye giren üniversite öğrencileri, online olarak gerçekleştirilen törende ödüllerini aldı.

AİÇÜ, İbrahim Çeçen (IC) Vakfı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği üniversite öğrencileri arası ‘Ağrı’ konulu Geleneksel Hikâye ve Şiir Yarışmasına, 87 üniversiteden 223 öğrenci başvuru yaptı. 3 Mart 2020’de başlayan yarışmaya Şiir dalında 172, Hikâye dalında ise 51 öğrenci eserleri ile katıldı. Yarışmada dereceye giren şair ve yazarlara çeşitli ödüller verildi.

30 Haziran olan son başvuru tarihi Koronavirüs Pandemisi nedeniyle 30 Eylül’e kadar uzatılan yarışmaya yurdun her tarafından katılım olduğunu belirten AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversite öğrencilerinin güzel sanatların en güzide yapı taşlarından olan şiir ve hikâyede eserler üretmesinin ülkemiz edebiyatı adına memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Jüri tarafından büyük bir titizle gerçekleştirilen değerlendirme sonucu Şiir dalında Hacettepe Üniversitesi’nden İbrahim Şaşma , Ağrı Şehrengizi’ şiiriyle birinci olurken, İnönü Üniversitesi’nden Muhammed Şara ‘Nuh’ın Limanı’ şiiriyle ikinci, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nden Tuba İpek ‘Doğunun Serhat Şehri Ağrı’ şiiriyle üçüncü oldu. İstanbul Üniversitesi’nde Güler Özdemir ise ‘Ağrı’ya Naat’ şiiriyle mansiyon ödülü aldı.

Hikâye yarışmasında ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Sevgi Kılıç ‘Muhib’ isimli eseriyle birinciliği, Pamukkale Üniversitesi’nden Çağla Aksan ‘Güzeşte’ isimli eseriyle ikinciliği, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden Yunus Bulut ‘Şilan Ağacı’ isimli eseriyle üçüncülüğü elde etti. Mansiyon ödülünü ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nden ‘Bir Yerlerim Ağrı’yor’ isimli eseriyle Ümit Tunç aldı.

Yarışmada Şiir dalında birinci olan ‘Ağrı Şehrengizi’ eserinden dörtlük:

Selam ayın şavkına, şafağıma mihrime / Kalbimin serhat yanı, selam kadim şehrime.

İshak Paşa kaç asır, dizinde beni sallar / Ağrı güzel diyerek, biter bütün masallar.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ