Ağrılı sahafçı kitap satmak için mizaha başvurdu

Genel 5.02.2018 08:21:28 0
Ağrılı sahafçı kitap satmak için mizaha başvurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Ağrı’da atanamayan üniversite mezunu Serhat Kaya, 6 ay önce başladığı sahaf mesleğine farklı bir boyut kazandırarak D. Trump, Adriana Lima ve A. Einstein gibi dünyaca ünlü isimleri afişlerlerle mizahlayarak kitap satışlarını ikiye katladı.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yönetmeliği mezunu olan Serhat Kara atanamayınca iş yeri kiralayarak sahafçılığa başladı. 6 ay önce sahafçılığa başlayan ve ilk başlarda kitapları satamayarak zarar eden Kaya, sahafçılığı farklı bir aşamaya taşıyarak ABD Başkanı D. Trump, ünlü manken A. Lima ve filozof A. Einstein’in başarılarını kitap evinin adına ve Ağrılı vatandaşların adına uyarlayarak onlarca mizah afiş bastırdı. Bu afişleri kentin farklı noktalarına asan ve sosyal medyada da paylaşan Kaya, kısa sürede adını tüm Türkiye’ye duyurdu. Bu yolla binlerce müşteri kazanan Kaya, kitap satışlarını 2’ye katladı. Kaya, afişlerin yanı sıra kitap okumanın önemine dikkat çekmek için boş bir televizyonun içini kitaplarla doldurdu. Sahafçılığa sıra dışı bir bakış açısı kazandıran Kaya, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere günün belli saatlerinde kitap vererek okumalarını sağlıyor. Kaya, iş yerinde geleneksel olarak kullanılan ayakkabılar içine koyduğu toprakla çiçek yetiştirirken, bir yandan da daktilo ile vatandaşlara ücretsiz dilekçe yazıyor.

Kitap okumaya dikkat çekmek için televizyon kasasına kitap doldurdu

Kitapları çok sevdiğini ve herkesin bol bol kitap okuması gerektiğini söyleyen Sahaf Kaya, iş yerinde kitap okuyanlar içinde ayrı bir bölüm oluşturduğunu söyledi. Bu yolla kitap satışlarının patladığını belirten Kaya, “Atama durumum olmadığı için, kitapçılık işine girdim. 6 aydır kitap evini açtım. Burası sadece bir kitap evi değildir, bir akademiyadır, eğer atansaydım, sadece bir okula hizmet etmiş olacaktım ama kitap evi açtığım için hem Ağrı’ya hem de Türkiye’ye bir katkıda bulunduğumun farkındayım. Özelde Ağrı’nın genelde bütün Türkiye’nin dikkatini çekmek için afişler yaptırdık” dedi.
‘Vatandaşlara mesajsımız kesinlikle okusunlar uyumasınlar’
Mizah afişleri sayesinde adını tüm Türkiye’ye duyurduğunu ve vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Kaya, “Çok iyi tepkiler aldık, zaten kitaplarımızın tamamı orijinaldir, biz korsan kitap satmıyoruz, korsan kitaplara kesinlikle karşıyız. Vatandaşların kitap okuması için dışarıda klasik tahtalarla yaptığımız masalarımız bulunuyor. Kitap alma durumu olmayan arkadaşlarımız için ücretsiz kitap okuma saatlerimiz var aynı zamanda kitap okuyanlara ücretsiz çayda veriyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla toplumumuza faydalı olmaya çalışıyoruz. Her türlü kitabı elimizde bulunduruyoruz, ikinci el kitaplarımızı dışarıda bırakıyoruz. Vatandaşlara mesajsımız kesinlikle okusunlar uyumasınlar” ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem