Afrin şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Genel 14.02.2018 13:15:48 0
Afrin şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzincan’da Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı tüm sendikalar önderliğinde, Camii Kebir’de öğle namazı sonrası Afrin şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalar, kılınan gıyabi cenaze namazı sonrasında ortak yaptıkları açıklamada Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı’ harekatını desteklediklerini söylediler.
Memur-Sen Erzincan Şube Başkanı Nebi Gül Memur-Sen’e bağlı sendikalar adına yaptığı açıklamasında, ‘Zeytin Dalı Harekâtının’ gerekçelerini ve hedeflerini, anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınanlar, çarpıtarak anlatmak için kıvrananların olduğunu ve bunların Türkiye’nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesi olduğunu söyledi.
Nebi Gül açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Beklemesinler diyerek cepheye koşan yiğitlerimizin kimi şehitlik makamına, kimi gazilik mertebesine ulaştı.
Operasyonun başlangıcından bugüne kadar “Düğüne gidiyoruz” diyen 31 yiğidimizi şehadete uğurladık.
Şairin deyişiyle; Bir ögünç hil’ati gibi giydiler güzelliği, Ufuklara oturup dolunayı sevdiler. Uzun, siyah kirpiklerinde seyyareler yanardı, ağ buluttan atlarla ta Sidre’ye yettiler...
Tam da bu yüzden, vatan için şehadet şerbetini içen her yiğidi Süleyman Şah, şehit düştükleri yeri Süleyman Şah türbesi kabul ediyoruz.
Biz, bütün inanmışlığımızla bir kez daha haykırıyoruz; onlar ölümü öldürdüler ve ölümsüzlük otağını mesken tuttular
Zeytin Dalı Harekatının gerekçelerini ve hedeflerini, anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınanlar, çarpıtarak anlatmak için kıvrananlar var.
Türkiye’nin terörle mücadele konseptini, terör örgütlerine yönelik “bitirici darbe” hamlesini, “savaş” olarak göstermeye kalkışanlar var.
Emperyal kulvarda, kapitalist blokta yer alan sözüm ona müttefik ve dost ülkelerin Türkiye’ye yönelik örtülü savaş ilanını, “sivil hassasiyeti” ambalajıyla perdelemeye çalışanlar var.
Afrin’de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan iki fotoğraf var. İlki; küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan, Türkiye’dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye’nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesidir.
Bu yüzden, sınırımızın yanı başında cirit atmaya yeltenen terör örgütlerinin kuruluş tarihçesini, Afrin’de yaşananların çerçevesini, Afrin merkezli Zeytin Dalı Harekatının esbabı mucibesini doğru bir içerikle ortaya koymak gerekiyor.
Bunu başardığımızda, tarihin ve coğrafyanın Türkiye’ye yüklediği misyonun gereklerini, cephede verilen mücadelenin anlamını ve değerini doğru kavrayabilir ve bütün çıplaklığıyla bihakkın anlatabiliriz.”

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem