ABD'de yerel yöneticiler ve Türk temsilciler iftarda buluştu

ABD'nin New Jersey (NJ) eyaletindeki yerel yöneticiler ve güvenlik gücü mensupları Bergen Diyanet Camisi'ndeki iftar programında bir araya gelerek birlik beraberlik mesajı verdi.

Genel 11.05.2021 09:45:03 0
ABD
Tarih: 01.01.0001 00:00

NEW YORK (AA) - Cliffside Park bölgesindeki Diyanet Camisi ve Müslüman Amerikan Güvenlik Güçleri Derneğinin (MALEA) birlikte düzenlediği iftar programına, NJ Eyalet Meclis Üyesi Clinton Calabrese, Cliffside Park Belediye Başkanı Thomas Calabrese Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh ve birçok güvenlik mensubu katıldı. New York Din Hizmetleri Ataşesi Sinan Dedeler ve Türk Emniyet Ataşeleri de yoğun ilgi gösterilen programda hazır bulundu.

Din Hizmetleri Ataşesi Dedeler, yaptığı konuşmada "Ramazan ayı bize değerlerimizi hatırlatan bir okul niteliğinde. İftar sofraları ise kültür etkileşimi için hepimize fırsatlar sunuyor. Sizleri camimizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Prospect Park'ın Müslüman belediye başkanı Mohamed T. Hayrullah da "Suriyeli göçmenlere kapılarını açarak onları barındıran Türkiye'nin benim gönlümde ayrı bir yeri var." şeklinde konuştu.

Gecenin organizatörlerinden MALEA Başkanı Kamil Warracih de New Jersey'de sayıları her geçen yıl artan Müslüman polislerin bölge güvenliğine olan katkısından bahsederken, iftar öncesinde başarılı Müslüman polislere takdir belgelerini takdim etti.

ABD'li siyahi Müslüman polisin okuduğu ezan sonrası oruçların açıldığı iftar programında, davetliler Türk ve Orta Doğu mutfağına ait yemek ve tatlıların tadına baktı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem