Aziziye Belediyesi çalışanlarına Afet Farkındalık Eğitimi

Aziziye Belediyesi personeline Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Belediye nikâh salonunda gerçekleştirilen eğitim programında deprem, yangın, heyelan ve sel gibi doğal afetlere karşı alınması gereken tedbirler anlatıldı.

Yerel 25.11.2021 14:01:28 0
Aziziye Belediyesi çalışanlarına Afet Farkındalık Eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.11.2021 14:01

Aziziye Belediyesi personeline Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Belediye nikâh salonunda gerçekleştirilen eğitim programında deprem, yangın, heyelan ve sel gibi doğal afetlere karşı alınması gereken tedbirler anlatıldı.

2021 yılının İçişleri Bakanlığı’nca Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan eğitim seferberliğine Aziziye Belediyesi de dahil oldu. AFAD Erzurum İl Müdürlüğü ile birlikte organize edilen eğitim programına Aziziye Belediyesi çalışanlarının tamamı katılırken, afetlere karşı alınması gereken korunma tedbirleri, AFAD görevlilerince sunum eşliğinde anlatıldı. Deprem çantasından afet esnasında iletişime varıncaya kadar birçok konunun ele alındığı afet farkındalık eğitiminde, hayat kurtaracak önlemler birbiri ardına sıralanırken, çalışanların konuyla ilgili soruları da yanıtlandı.

Orhan: “Farkındalık Çok Önemli”

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Afet Farkındalık Eğitimi programının İçişleri Bakanlığı’nca yürütüldüğünün altını çizerek, “Bakanlık, içinde bulunduğumuz 2021 yılını ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan etmişti. Bu doğrultuda bizler de AFAD ile ortak bir organizasyonla personellerimizin afet farkındalık eğitimi almasını sağladık” dedi.

Muhtemel afetlere karşı hazırlıklı olmanın, can ve mal güvenliği açısından büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Başkan Orhan, “Afetlerden önce ya da afet halinde yapılması gerekenler ve alınacak tedbirler konusu, hemen herkesin ilgi alanını teşkil etmelidir. Çünkü doğal afetlerle ilgili olarak farkındalık düzeyimiz ne kadar çok gelişirse, can ve mal güvenliğimiz de o ölçüde teminat altında olur. Dolayısıyla bu eğitim programı için AFAD Erzurum İl Müdürlüğümüze ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ