Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem toplantısı Erzincan’da yapıldı

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem toplantısı YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve rektörlerin katılımıyla Erzincan’da yapıldı.

Yerel 1.10.2021 13:10:37 0
Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem toplantısı Erzincan’da yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem toplantısı YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve rektörlerin katılımıyla Erzincan’da yapıldı.

EBYÜ Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem toplantısına daha önceden katılım sağlayacağı belirtilen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ankara’daki bir program nedeniyle katılamazken yerine YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan katıldı.

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem toplantısında konuşan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, “Üniversitelerin illerinde ve bölgelerinde daha aktif şekilde ön açacak çalışmalar yapabilmesi ve problemlerin birlikte çözümü konusunda tecrübe paylaşımı içinde hareket etmesi bakımından böyle bir birlik kurmayı uygun gördük. Daha iyi yönetim ve eğitim sistemleri oluşturulması, ortak altyapı kullanımı ve kurulumu, sorunlara ortak çözümler üretmeyi hedeflediğimiz bu Birliğin oluşumuna katılan bütün rektör hocalarımız da bu çalışmaya olumlu baktılar ve destek verdiler” dedi.

Toplantıda daha sonra konuşan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, “YÖK olarak biz zaman zaman üniversitelerimizi belirli misyonlar çerçevesinde projelere dahil ediyoruz. Bu kapsamda yapılan projeler genelde YÖK kararları ve yürütücülüğünde sürdürülüyor. Bunun dışında özellikle Anadolu Üniversiteler Birliği gibi üniversitelerimizin kendi aralarında bölgesel örgütlenmelerle belli amaçlara yönelik faaliyetleri göstermelerini biz aslında çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Üniversitelerimizin farklı alanlarda uzmanlıkları var. Çok zengin kaynakları var. İnsan kaynakları var. Laboratuvarları var, alt yapıları var, araştırma laboratuvarları var ve bunların ortak kullanımı, bu kapsamda öğretim elemanlarının tecrübelerinin paylaşılması bu anlamda gerçekten çok önemli. Bunu çok önemsiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Toplantı katılımcı üniversite rektörlerinin toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem