TSKB ve EBRD'den Ulusoy Un'a 40 milyon lira destek kredisi

- Ulusoy Un, 40 milyon lirayı Kovid-19'un etkileri nedeniyle gıda sektöründe artan talebi karşılayarak üretimi artırmak ve istihdamda fırsat eşitliğini sağlamak yönünde kullanacak

Ekonomi 14.01.2021 11:45:29 0
TSKB ve EBRD
Tarih: 01.01.0001 00:00

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), işletme sermayesi kapsamında, Samsun'da yer alan Ulusoy Un'a 40 milyon lira finansman kredisi sağlıyor.

TSKB'den yapılan açıklamaya göre, TSKB ve EBRD, Türkiye genelinde özel sektörün finansmana erişimini iyileştirmek amacıyla hayata geçirdiği ortak program kapsamında kaynak yaratmaya devam ediyor.

Her iki bankanın yüzde 50 ortaklık ile kullandırılacak krediden üçüncü kez yararlanan Ulusoy Un, 2017 ve 2019'da söz konusu finansmandan yararlanarak toplam 12 milyon avro tutarında kredi kullanımı gerçekleştirmişti.

Ulusoy Un, 40 milyon lirayı yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) etkileri nedeniyle gıda sektöründe artan talebi karşılayarak üretimi artırmak ve istihdamda fırsat eşitliği sağlamak yönünde kullanacak. TSKB ve EBRD, Ulusoy Un ile birlikte şirket bünyesinde fırsat eşitliğini iyileştirme konularına da destek vermiş olacak.

TSKB ve EBRD tarafından ilk olarak 2016'da imzalanan risk anlaşmasının ikinci fazı niteliğindeki risk paylaşım anlaşması, 2019'un ilk yarısında imzalandı. Risk paylaşım anlaşması ile Türkiye'de özel sektörde faaliyet gösteren firmaların yatırımlarını ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını finanse etmek amacıyla destek sağlanıyor.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem