Schneider Electric, 'Çeşitlilik Liderleri' listesinde genel sıralamada 27'nci oldu

- Avrupa çapında 850 şirketin değerlendirildiği 'Financial Times Gazetesi Çeşitlilik Liderleri' listesinde Schneider Electric, genel sıralamada 27'nci ve sanayi kategorisinde 2'nci sıraya yükseldi - Şirket, 'Çeşitlilik ve Katılımcılık Ala

Ekonomi 22.02.2021 13:54:44 0
Schneider Electric,
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.02.2021 13:54

İSTANBUL (AA) - Schneider Electric, Avrupa çapında 850 şirketin değerlendirildiği "Financial Times Gazetesi Çeşitlilik Liderleri" listesinde genel sıralamada 27'nci, sanayi kategorisinde ise 2'nci sıraya yükseldi.

Şirket açıklamasına göre, Avrupa'da; Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre ve Norveç de dahil 16 ülkedeki 850 şirketin değerlendirilmesi sonucu oluşturulan listede Schneider Electric, geçen yıla kıyasla yükselerek genel sıralamada 27'nci ve kendi alanı olan sanayi sektöründe 2'nci sırada yer aldı. Enerji yönetimi ve otomasyonunun dijital dönüşümü alanında hizmet veren Schneider Electric, aynı listede yer alan "Çeşitlilik ve Katılımcılık Alanı"nda da üst üste 2 yıl "En İyi 50" arasına girmeyi başardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric Global İnsan Kaynakları Direktörü Charise Le, "Financial Times Gazetesi Çeşitlilik Liderleri" listesinde tekrar yer almanın önemli olduğunu belirterek, "Schneider Electric, önemli bir işveren olarak sorumluluklarını ciddiye alıyor, herkes için her yerde eşit fırsatlar yaratıyor, çalışanlarına katılımcı bir ortam sunuyor. Bu listede en yukarıdaki şirketler arasında yer almak, çalışanlarımız ve toplum adına çeşitlilik ve katılım için çalışmak bize gurur veriyor." ifadelerini kullandı.


- Sıralama, 6 ülkede en az 250 çalışana sahip şirketleri kapsıyor


"Financial Times Çeşitlilik Liderleri 2021" listesi, şirketleri, cinsiyet ve engellilik dengesi de dahil her türlü çeşitliliği teşvikleri, her türlü cinsel yönelime ve toplumu yansıtan etnik ve sosyal yapılara açık olmaları anlamında değerlendiriyor. Sıralama Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, İspanya, İsveç, İsviçre ve İngiltere'yi içeren 16 ülkede en az 250 çalışana sahip şirketleri kapsıyor ve bu şirketlerde çalışan 100 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bağımsız bir anket sonucu oluşturuluyor.

Listenin analizi, ayrıca insan kaynakları ve işe alma uzmanlarının görüşleri alınarak daha da derinleştiriliyor. Anket katılımcılarına, işverenlerinin yaş, cinsiyet, etnisite, engellilik ve cinsel yönelim gibi bazı alanlarda çeşitliliği ne ölçüde teşvik ettikleri soruluyor, sektörlerindeki diğer önemli aktörleri aynı kapsamlarda değerlendirmeleri isteniyor. En yüksek puan alan 850 şirket, "Çeşitlilik Liderleri 2021" listesine dahil ediliyor.

Schneider Electric, "Financial Times Çeşitlilik Liderleri 2021" listesinin yanı sıra çeşitlilik ve katılımcılık kültürü yaratmaya yönelik taahhütleriyle başka prestijli ödüller de aldı. Şirket, yakın zamanda çalışanlar için daha insani çalışma alanları yaratan şirketlere verilen "WorkHuman Sertifikalı Şirket" olarak da seçildi. Ayrıca, cinsiyet ve diğer çeşitlilikleri ölçmek üzere şirketler dahilinde bir dizi temel performans göstergesinin (KPI) kullanılmasını teşvik eden Cinsiyet ve Çeşitlilik KPI İş Birliği'ne de katılan Schneider Electric, dünyadaki tüm sektörlerde cinsiyet eşitliği performansının değerlendirildiği 2020 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde de art arda 3'üncü yıl yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ