Samsung, CES 2021'de yeniliklerini tanıttı

- Samsung Electronics'in ileri Ar-Ge merkezi Samsung Araştırma'dan Sorumlu Başkanı Sebastian Seung: - 'Ortaya koyduğumuz inovasyonlar, kişiliğinizi yansıtmanıza yardımcı olacak daha bireysel ve daha sezgisel deneyimleri sizlere sunmak üzere ta

Ekonomi 12.01.2021 14:53:05 0
Samsung, CES 2021
Tarih: 01.01.0001 00:00

İSTANBUL (AA) - Samsung Electronics, Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) kapsamında gelecek vizyonunu paylaştı.

Şirket açıklamasına göre, düzenlediği sanal basın toplantısında yeni ürünlerini tanıtan Samsung, esnek ve akıllı bağlantıya sahip çözümler geliştirerek yeniliklerine devam ettiğini ve günlük yaşamı kusursuz hale getirmek amacıyla yapay zeka kavrayışını kullanmayı sürdürdüğünü duyurdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics'in ileri Ar-Ge merkezi Samsung Araştırma'dan Sorumlu Başkanı Sebastian Seung, "Yaşadığımız dünya farklılaşıyor ve birçoğumuz, diğer birçok değişimin yanında, evlerimizin öneminin arttığı yeni bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Ortaya koyduğumuz inovasyonlar, kişiliğinizi yansıtmanıza yardımcı olacak daha bireysel ve daha sezgisel deneyimleri sizlere sunmak üzere tasarlanıyor. Yapay zekayı merkezine alan, kullanıcılara daha iyi bir gelecek sağlayabilecek yeni nesil inovasyonu sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.


-"Tüketicilerin yaşamlarına dokunuyor ve sektöre liderlik ediyoruz"


Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy da teknoloji ekosisteminin bütün alanlarında olağan dışı bir değişime tanıklık edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Artık insanların bir ürünü satın alırken yepyeni deneyimler yaşamak istediği 'yeni bir normal' içindeyiz. Tüketiciler, artık evlerinde daha fazla zaman geçirdiği bu yeni normalde evlerindeki teknolojik ürünler ile daha fazla etkileşim içine giriyor ve daha fazla kişiselleştirme talep ediyor. Samsung olarak biz de onların bu ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla özel ürünler geliştiriyoruz. Böylelikle tüketicilerin yaşamlarına dokunuyor ve sektöre liderlik ediyoruz.

Yapay zeka, nesnelerin interneti ve robotik teknolojileri kullanarak su ve deterjan kullanımını ve yıkama döngülerini optimize edebilen çamaşır makinelerinden HD içerikleri mükemmel 8K çözünürlüğe ulaştıran Quantum Yapay Zeka İşlemci kullanan televizyonlara ve asistan robotlara uzanan yenilikçi ürünler sunuyoruz. Sadece teknolojik olarak değil, kişisel tercihlere göre renk ve boyutunu ayarlayabildiğiniz buzdolapları, açıkken TV, kapalıyken tablo gibi gözüken ekranlarla dizayn olarak da sektöre yön veriyoruz. Bu sayede kullanıcıların evlerinde kişiselleştirilmiş yaşam tarzlarını dijital aletlerine mükemmel bir şekilde uyarlamasını ve yeni normale adapte olmalarını sağlıyor, evlerde yepyeni deneyimler yaşatıyoruz."

Verilen bilgiye göre, Samsung'un tanıttığı en önemli inovasyonlar arasında Samsung BESPOKE buzdolabı, 110-inç Micro LED, Neo QLED, Lifestyle TV, oyunseverler için yeni özellikler, doğrudan video görüşmeleri ve PC on TV özelliği yer alıyor.

Samsung, sunduğu teknolojileri daha ileri götürmek amacıyla dünyanın farklı yerlerinde bulunan yedi ayrı Yapay Zeka Araştırma Merkezi'ni kullanarak uzun zamandır yapay zeka ve robot teknolojilerine öncülük ediyor. Yapay zekayı ürünlerine entegre eden Samsung, su ve deterjan kullanımını ve yıkama döngülerini optimize edebilen çamaşır makinelerinden HD içerikleri 8K çözünürlüğe ulaştıran Quantum Yapay Zeka İşlemci kullanan televizyonlara uzanan ev deneyimleri geliştiriyor.


- "Her zaman daha iyi ve sürdürülebilir bir geleceği inşa etmenin yollarını arıyoruz"


Samsung'un gerçekleştirdiği basın toplantısında tanıtılan önemli teknolojiler arasında JetBot 90 AI+, Samsung AI çamaşır makinesi, Samsung Bot Care ve Samsung Bot Handy yer alıyor.

Samsung ayrıca, günlük yaşam için somut yapay zeka teknolojisi uygulamalarını geliştirmeye devam ediyor. Samsung Bot Retail hizmetini geliştirmeye devam eden Samsung, bu hizmetle ev dışında, alışveriş ortamlarında kullanıcılara rehberlik sunmayı amaçlıyor. Samsung'un sağlık alanında geliştirdiği giyilebilir dış iskelet ürünü GEMS, bir hareket etme yardımcısı olarak tasarlandı. Bu inovasyonlar, robotların ve robot teknolojili cihazların insan yaşamına dahil olmasını, insanların hayatlarını kolaylaştırarak farklı yaşam tarzlarını ve farklı ortamları işlevsel kılabilmesini sağlayacak.

Samsung, CES 2021 kapsamında düzenlediği basın toplantısının kapanış bölümünde, teknolojinin gelişimi nasıl mümkün kılabileceğine ve herkes için daha iyi bir geleceği nasıl kurabileceğine ilişkin markanın vizyonunu paylaştı.

Samsung Kıdemli Yöneticisi ve Çevresel Sürdürülebilirlik Uzmanı Sandeep Rana, "Samsung olarak her zaman daha iyi ve sürdürülebilir bir geleceği inşa etmenin yollarını arıyoruz. Çevre, insan ve toplum odaklı bir yaklaşımla bugün yaşadığımız zorlukları çözüme kavuşturmak ve herkes için daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla tüketicilerimize sorumlu araçlar ve teknolojiler sunmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Programlar ve ambalaj çözümleri geliştiriyor"


Samsung, döngüsel bir ekonomi oluşturma yönündeki taahhüdünün bir parçası olarak, daha sürdürülebilir bir ürün yaşam döngüsü sağlamak amacıyla programlar ve ambalaj çözümleri geliştiriyor. Samsung ayrıca, Galaxy İleri Dönüşüm Programı'nın Galaxy ile Evde İleri Dönüşüm Programı'yla güncellendiğini duyurdu. Bu yeni program, bir Galaxy telefonun yaşam döngüsünü yeniden kurgulayarak bir dizi uyumlu nesnelerin interneti aracı oluşturmak üzere cihazlarına nasıl yeniden işlev kazandırabileceklerine ilişkin seçenekler sunuyor.

Bunlara ek olarak Samsung, 2021 yılında eko ambalajlı ürünlerine QLED, UHD TV, monitörler ve ses ürünlerinin dahil edileceğini duyurdu. Çevre duyarlılığı konusunda devam eden taahhüdünün bir parçası olarak, Samsung, ürün ve çözümlerini sürdürülebilirlik odağında geliştirmeye devam ediyor. Örneğin, Samsung'un kısmen geri dönüştürülmüş plastikten ürettiği yeni güneş enerjili televizyon kumandası, güneş veya iç mekan ışığında şarj olarak pil atığını azaltıyor.

Samsung, teknoloji eğitimine Samsung Solve for Tomorrow ile öncelik veriyor. Bu program, genç insanların teknolojiyi yaratıcı bir biçimde kullanarak kendi toplumlarının sorunlarını çözüme kavuşturma konusunda desteklenmesini öngörüyor. Samsung İnovasyon Kampüsü programı kapsamındaysa öğrencilerin gelecekte istihdam edilecekleri işlerde kullanabilecekleri teknik ve bireysel becerileri geliştirme yönünde desteklenmesi öngörülüyor.

Düzenlenen etkinlikte Samsung, ürünlerini herkes için kapsayıcı ve erişilebilir hale getirdiğinin altını çizdi. Samsung tarafından geliştirilen SeeColors uygulaması, renk görme eksikliği yaşayan bireylerin, 2021 model QLED televizyonlarda daha iyi bir izleme deneyimi yaşayabilmeleri için ayarları nasıl değiştirebilecekleri konusunda yönlendirmeler içeriyor. Televizyonlarda yer alan Sign Language Zoom özelliği, engellilik durumu ne olursa olsun herkesin son teknoloji özelliklerden kolaylıkla faydalanabilmesini sağlamak üzere tasarlandı.

Son olarak, dijital ve analog yaşamlarımız arasında denge kurmanın ne denli zorlayıcı olabildiğinin farkındalığıyla Samsung, insanların dijital ortamda geçirdikleri süreyi denetleyip yönetebilmesini sağlamak amacıyla teknolojiyi yaşamları iyileştirmek ve güçlenmek amacıyla kullanılmasına olanak veren Digital Wellbeing özelliğini geliştirdi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem