Pandemi iş dünyasında yeni talepleri beraberinde getirdi

- Mastercard Yönetim Kurulu Başkanı Michael Miebach: - 'Pandemi, dünyayı değiştirdi. Artık insanların sadece konuşmak konusunda sabrı daha az. Yapılan araştırmada gördüğümüz, birçok işletme beklentiyi karşılamakta yeterli değil ve

Ekonomi 7.04.2021 12:04:51 0
Pandemi iş dünyasında yeni talepleri beraberinde getirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.04.2021 12:04

İSTANBUL (AA) - Mastercard ile Harvard Business Review tarafından gerçekleştirilen “Become Index” Analitik Hizmetler Araştırması’nın ikinci sayısı yayınlandı.

Mastercard açıklamasına göre, söz konusu araştırma, pandemi döneminde hayata geçen uzaktan çalışma modeline dair iç görüleri, yöntemleri, riskleri, gelişmiş güvenliği ve müşteri deneyimlerini ortaya koydu.

Geçtiğimiz yıl dijital öncelikli çözümlere yönelik artan talep ve daha özelleştirilmiş deneyimler, şirketlerin inovasyona daha fazla önem vermesini sağladı. Pandemi döneminde hayata geçen uzaktan çalışma modelini inceleyen Become Index adı verilen araştırmanın ikinci sayısında, yöneticilerin yarısından fazlası (yüzde 53), çalıştıkları kuruluşların inovasyona yüksek öncelik verdiğini belirtti. Ankete katılan işletmelerin yarısına yakını (yüzde 42), inovasyon bütçelerini artırdığını söyledi. Böylece, şirketler, çalışanlarını ve müşterilerini güvende tutarken, onlarla bağlantı kurmanın yeni yolları üzerinde çalıştı.

- 5 kriterde mükemmel şirket

Become Index, ikinci sayısında, en yenilikçi şirketlerin özelliklerini belirlemek için dünya çapında çeşitli sektörlerden 1.800'den fazla iş lideri ve 10 binden fazla tüketiciyle bir anket çalışması yürüttü. Sonuçlara göre, mükemmelleşmek isteyen şirketler, günümüz risklerini ve tüketici taleplerini ele almak adına şu 5 temel alana odaklanmalı:

"Değer veren markalar: Araştırmalar, tüketicilerin yüzde 71'inin, müşterilerine ve çalışanlarına değer veren markalardan satın alma olasılıklarının daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Uzaktan çalışmanın engelleri: Yöneticilerin üçte birinden fazlası (yüzde 38), uzaktan çalışmanın şirketlerin büyümesinde zorluk faktörü olduğunu belirtiyor. Sadece iş birliğine engel olmakla kalmıyor, çalışanları, inovasyonu destekleyen tesislerinden/ofislerinden ve ofis araç gereçlerinden uzak tutuyor.

İnovasyon yatırımları: Aşı üretimindeki başarılara rağmen, inovasyonun önündeki en temel zorluklar, dünyanın ekonomik durumundaki belirsizlik ve potansiyel gelir kayıpları. Katılımcıların yarısından fazlası (yüzde 63) belirsiz ekonomiyi, neredeyse yarısı (yüzde 46) ise gelir kaybını, inovasyonun önündeki zorluk gösteriyor.

Güvenlik ve veri gizliliği: Şirketlerin önceliklerinde, üçüncü sırada yer alan ‘güvenlik’ tüketiciler için çok önemli. Ancak kuruluşların sadece yüzde 37'si, müşteri deneyimini iyileştirmede veri gizliliği ve siber güvenlik yatırımları planlıyor.

Kişiselleştirilmiş deneyimler: Tüketicilerin üçte birinden fazlası (yüzde 36), daha kaliteli bir hizmet deneyimi alabileceğine inanırsa daha fazla kişisel bilgi paylaşıyor."


- "Birçok işletme beklentiyi karşılamakta yeterli değil ve daha çok çalışmaları gerekiyor"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Mastercard Yönetim Kurulu Başkanı Michael Miebach, "Bu rapor, insanların gerçek eylemleri talep ettiğini gösteriyor. Pandemi, dünyayı değiştirdi. Artık insanların sadece konuşmak konusunda sabrı daha az. Araştırma bulgularında gördüğümüz üzere birçok işletme beklentiyi karşılamakta yeterli değil ve bunun için daha çok çalışmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Harvard Business Review Analytic Services Genel Müdürü Alex Clemente ise, "Dünya, pandeminin gölgesinden çıkmaya devam ederken, inovasyonun hızı ve temposu yeni fırsatların yanı sıra birtakım zorlukları da beraberinde getirdi. Pek çok kuruluş hızlı, çevik olabileceklerini, onları bekleyen gelecek zorluklarda daha güçlü durabileceklerini kanıtladı. Ancak tüm işletmeler ‘inovasyon’ konusunu yeniden değerlendirmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ