Motosiklet sporcusu Can Öncü'nün sıradaki durağı Fransa

- Genç motosiklet sporcusu Can Öncü'nün sıradaki durağı Fransa olacak

Ekonomi 16.05.2019 13:17:01 0
Motosiklet sporcusu Can Öncü
Tarih: 01.01.0001 00:00

İSTANBUL (AA) - Türk motosikletinin en önemli genç temsilcilerinden biri olan Can Öncü, Moto 3 Dünya Şampiyonası beşinci yarışı olan Fransa’da piste çıkacak.

Red Bull'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin yetiştirdiği en yetenekli motosiklet sporcularından biri olan Can Öncü, 2019 Moto 3 Dünya Şampiyonası’nda beşinci yarışına çıkıyor.

2018 Red Bull MotoGP Rookies Cup'ta şampiyon olan Red Bull sporcusu Can Öncü, sezonun beşinci yarışında pazar günü Fransa’da Le Mans Pisti’nde ilk puanlarını almaya çalışacak. Yarış, TSİ 12.00'de başlayacak. 15 yaşındaki genç yıldız, Red Bull KTM Ajo takımı ile mücadele ediyor.


- "İlk puanlarımızı alacağız"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Öncü, 2019 sezonunda kendisi adına ilk puanlarını almak istediğini belirterek, "Benim Moto 3’e ve takımıma alışmaya çalıştığım bir geçiş sezonu olacağını ön görüyorduk. İlk dört yarışta bazı şanssızlıklar da yaşadık. Artık puan almak ve yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Umarım bunu Fransa'nın ikonik pistlerinden biri olan Le Mans’da başaracağız." değerlendirmesinde bulundu.


- Marc Marquez koltuğunu korumak istiyor


Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonlarından biri olan MotoGP’de de sezonun beşinci yarışı Fransa’da koşulacak.

4,2 kilometre uzunluğundaki Le Mans Pisti'nde Red Bull sporcusu Marc Marquez pilotlar sıralamasındaki liderliğini korumaya çalışacak. TSİ 15.00'te başlayacak ve 27 tur sürecek yarış öncesinde Marquez, 70 puanla sürücüler sıralamasında liderlik koltuğunda otururken 69 puanlı Alex Rins ikinci sırada bulunuyor. Andrea Dovizioso ise 67 puanla 3. basamağın sahibi konumunda bulunuyor.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem