Kuveyt Türk’ten 2,6 milyar liralık sukuk ihracı

- Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı R. Ahmet Albayrak: “Reel ekonominin sağlam bankası olarak kira sertifikaları gibi yatırım araçlarının geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına büy

Ekonomi 16.05.2019 11:41:46 0
Kuveyt Türk’ten 2,6 milyar liralık sukuk ihracı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İSTANBUL (AA)- Kuveyt Türk, son bir ayda 765 milyon lira tutarında kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Bankanın bu yılın ilk 5 ayındaki sukuk ihraç hacmi 2,6 milyar liraya ulaştı.

Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı R. Ahmet Albayrak yaptığı yazılı açıklamada, reel ekonominin sağlam bankası olarak kira sertifikaları gibi yatırım araçlarının geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına büyük önem verdiklerini kaydederek, “Kira sertifikalarına yönelik farkındalığın artması ve katılım esaslı emeklilik ve yatırım fonlarının büyümesine paralel olarak piyasa yapıcısı kimliğimizle pazarın büyümesi ve gelişmesi adına sukuk ihraçlarımızı giderek artırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kuveyt Türk olarak geçen sene yurt içinde bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 120’lik bir artışla toplam 5,1 milyar lira tutarında 27 adet sukuk ihracı gerçekleştirdiklerini bildiren Albayrak, “Aralık 2018’de Sermaye Piyasası Kurulu’ndan alınan 7 milyar liralık limit dahilinde 30 Nisan’da 410 milyon liraya ve 10 Mayıs’ta 355 milyon liraya olmak üzere toplamda 765 milyon lira tutarında kira sertifikası ihraç ettik. Böylece sene başından bu yana toplam sukuk ihraç hacmimiz 2,6 milyar liraya ulaştı” ifadelerini kullandı.

Albayrak, sukuk ihracının yakın tarihlerde yapılan benzer işlemlerden daha düşük maliyetle gerçekleşmesinin yatırımcıların Kuveyt Türk’e karşı güveninin bir göstergesi olduğunun altını çizerek, “Sukuk ihraçlarımızın yanı sıra pazarın derinleşmesi adına ikincil piyasa işlemlerine de önem veriyoruz. Tüm yatırımcılarımız ihtiyacı olduğunda, karşı tarafta satıcı olmasa dahi, dilediği zaman kira sertifikalarını ikinci elde bize satabilir ve aynı gün içerisinde nakde dönüştürebilir” değerlendirmesinde bulundu.



Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem