Kuru kayısı lisanslı depoculuk yönetmeliği ele alındı

Ekonomi 14.12.2018 16:00:11 0
Kuru kayısı lisanslı depoculuk yönetmeliği ele alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.12.2018 16:00
Malatya’ya kurulacak olan Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuğu ile ilgili Malatya Ticaret Borsasında düzenlene toplantıda yönetmelikte bulunan bazı eksiklikler masaya yatırıldı.
Toplantı ile ilgili bilgiler veren Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, amaçlarının kuru kayısı lisanslı depoculuk yönetmeliğinde var olan bir takım eksikleri masaya yatırmak olduğunu söyledi. Bu kapsamda daha önceden İzmir’de lisanslı depoculuk konusunda deneyimleri bulunan Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Şen’i Malatya’ya davet ettiklerini belirten Özcan, “Toplantımızda lisanslı depoculukta kayısının islimlendirilmesinin gerekli olup olmadığını tartıştık, ayrıca ürünün kükürt oranına ne kadar sürede depoda muhafaza edileceği konusunu da görüştük. Burada aldığımız kararları Ticaret Bakanlığının göndereceğiz” dedi.
Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuğu ile ilgili proje firması ile anlaşmaya vardıklarını da belirten Özcan, firmanın 90 gün içerisinde projeyi kendilerine teslim edeceğini ve sonrasında ise inşaat ihalesi sürecine başlayacaklarını söyledi.
MTB toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erdoğan Ünal, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şen, İnönü Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uğur, Malatya Ziraat Odaları İl Koordinatörü Yunus Kılınç, Malatya Yatırım Destek Ofis Başkanı Murat Beyazıt ile Strateji Geliştirme ve Hibe Projeleri Şube Müdürlüğü, Strateji Geliştirme ve Hibe Projeleri Şube Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı, Arguvan, Yeşilyurt, Akçadağ Ziraat Odası başkanları ve Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ