Kruvaziyer turizmi Kuşadası'nda yüz güldürdü

Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, kruvaziyer turizminde 'kara bulutların' dağıldığını, geçen yıl sadece kendi limanlarına 194 gemiyle 180 bin yolcunun geldiğini söyledi.

Ekonomi 6.01.2020 12:07:49 0
Kruvaziyer turizmi Kuşadası
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.01.2020 12:07

AYDIN(AA) - Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, limanda, 2016'nın ikinci yarısından itibaren gemi sefer iptallerinin yaşandığını ve bu dönemin kruvaziyer turizm için zorlu geçtiğini ifade etti.

2019'dan itibaren olumsuzlukların atlatıldığını belirten Güngör, "Kruvaziyer turizminde kara bulutlar dağıldı. Geçen yıl sadece bizim limana 194 gemiyle 180 bin yolcu geldi. Türkiye'de kruvaziyer turizmi yükseliş trendine girdi. Kuşadası için 2019 yılı çok önemli bir sezondu. Kuşadası Limanı Türkiye'nin en fazla gemi ve yolcu ağırlayan limanı." diye konuştu.

"Yolcu sayısında yüzde 100'lük bir artış bekliyoruz"

2019 yılında bir önceki yıla göre gemi sayısında yüzde 30’luk bir artış yaşandığını vurgulayan Güngör, "Yolcu sayısında da geçen yıla göre yüzde 45'lik bir artış yaşandı. 2018'e göre çok önemli bir artıştı bu rakamlar. Asıl iyileşme bundan sonra olacak. 2020 yılına baktığımızda gemi sefer sayısında yüzde 60, yolcu sayısında ise yüzde 100’lük bir artış olmasını bekliyoruz. Gemi sefer sayısı 310, 360 bin de yolcu beklemekteyiz." ifadelerini kullandı.

"Kış aylarında da bu seferleri göreceğiz"

Güngör, 2019 sezonunda dönemsel bazda da bir ilk yaşandığına dikkati çekerek, "Bu fark da aralık ayında oldu. Genelde gemi seferleri kasım ortası gibi biter. Çok enderdir bunun kasım sonuna kadar devam etmesi. Fakat 2019 Aralık ayında 9 gemi seferiyle 10 bin yolcu geldi. Esnaf böylece aralık ayında kepenk kapatmadı. Kuşadası tarihinde ilk kez bu kadar uzun bir kruvaziyer sezonu geçirdik. Umuyorum ki bundan sonra kış aylarında da bu seferleri göreceğiz." diye konuştu.

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Tacettin Özden de kruvaziyerde kötü günlerin geride kaldığını belirterek, ilçe esnafı için kruvaziyerin can suyu olduğunu, kente gelen turisti en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ