Kalan: 'Asıl sorun fırsatçı faiz lobisidir'

Ekonomi 24.09.2018 13:15:14 0
Kalan:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.09.2018 13:15
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan, artan faiz oranlarına tepki göstererek, “Asıl sorun fırsatçı faiz lobisidir’ dedi.
Kalan, asıl sorunun fırsatçılar kadar fırsatçı olan faiz lobileri olduğunu dile getirerek ,“Çünkü bu lobiler üretenlerden daha fazla nasıl kazanırımın hesabına düşmüştür. Dünyanın neresinde bu kadar yüksek faiz var ki. Dünyanın en yüksek faizini bile beğenmeyip onunda iki katı ile para satan başka bir ülke yoktur” ifadelerine yer verdi.
Bu lobilerin yüzde 50’lere varan oranlarla faiz teklif eder olduklarını vurgulayan Kalan, “Faizcilerin kıskacındaki bu işletmeler batarsa hiç kimse kazanamayacaktır. Yarın öbür gün bu işletmeler işçi çıkarıp iflaslarını vereceklerdir. Ali’den alıp, Veli’ye iki katına satarak çayın taşı ile çayın kuşunu vuruyorlar. Bu sebepledir ki ilk altı ayda 35 milyar TL kar ettiler. Korkarım ki bankacılık sektörü bu yıl sonunda 100 milyarın üzerinde kar açıklayacaktır. Sormak zorundayız, bu faiz lobisi ne üretiyor ki bu kadar kar açıklayacaktır. Bilinmesini istiyoruz ki maalesef devlet bankaları da bu oyunun içinde ve diğerleriyle aynı yerde saf tutmaktadırlar. Hep söyledik yine söyleyeceğiz, faiz ve faizciler üretim ve üreticinin düşmanı ve onların sırtından geçinen asalaklardır. Faiz ise enflasyon canavarını besleyen ve büyüten bir beladır” ifadelerini kullandı.
Kalan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Cumhurbaşkanımızdan malı stoklayıp depoya dolduran ve fahiş bir fiyata vatandaşa satanlara baskınlar nasıl yapılıyorsa parayı da stoklayıp piyasaları dar boğaza sokan ve ’en yüksek faizi kim verirse ona veririm’ diyen stokçu, fırsatçı, faizcilere de aynı davranılmasını piyasaları bu kravatlı vampirlerden kurtarmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızdan devlet banklarından başlayarak bu gidişata dur demesini ve çözüm bulmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamı şikayet makamı değil çözüm makamıdır. Çözüm makamının bu sorunu çözeceğine inanıyor ve biz üreticileri bu faiz lobisinin insafına bırakmayıp bir çözüm bulacağınıza güvenimiz tamdır”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ