Kalan: 'Asıl sorun fırsatçı faiz lobisidir'

Ekonomi 24.09.2018 13:15:14 0
Kalan:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.09.2018 13:15
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan, artan faiz oranlarına tepki göstererek, “Asıl sorun fırsatçı faiz lobisidir’ dedi.
Kalan, asıl sorunun fırsatçılar kadar fırsatçı olan faiz lobileri olduğunu dile getirerek ,“Çünkü bu lobiler üretenlerden daha fazla nasıl kazanırımın hesabına düşmüştür. Dünyanın neresinde bu kadar yüksek faiz var ki. Dünyanın en yüksek faizini bile beğenmeyip onunda iki katı ile para satan başka bir ülke yoktur” ifadelerine yer verdi.
Bu lobilerin yüzde 50’lere varan oranlarla faiz teklif eder olduklarını vurgulayan Kalan, “Faizcilerin kıskacındaki bu işletmeler batarsa hiç kimse kazanamayacaktır. Yarın öbür gün bu işletmeler işçi çıkarıp iflaslarını vereceklerdir. Ali’den alıp, Veli’ye iki katına satarak çayın taşı ile çayın kuşunu vuruyorlar. Bu sebepledir ki ilk altı ayda 35 milyar TL kar ettiler. Korkarım ki bankacılık sektörü bu yıl sonunda 100 milyarın üzerinde kar açıklayacaktır. Sormak zorundayız, bu faiz lobisi ne üretiyor ki bu kadar kar açıklayacaktır. Bilinmesini istiyoruz ki maalesef devlet bankaları da bu oyunun içinde ve diğerleriyle aynı yerde saf tutmaktadırlar. Hep söyledik yine söyleyeceğiz, faiz ve faizciler üretim ve üreticinin düşmanı ve onların sırtından geçinen asalaklardır. Faiz ise enflasyon canavarını besleyen ve büyüten bir beladır” ifadelerini kullandı.
Kalan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Cumhurbaşkanımızdan malı stoklayıp depoya dolduran ve fahiş bir fiyata vatandaşa satanlara baskınlar nasıl yapılıyorsa parayı da stoklayıp piyasaları dar boğaza sokan ve ’en yüksek faizi kim verirse ona veririm’ diyen stokçu, fırsatçı, faizcilere de aynı davranılmasını piyasaları bu kravatlı vampirlerden kurtarmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızdan devlet banklarından başlayarak bu gidişata dur demesini ve çözüm bulmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamı şikayet makamı değil çözüm makamıdır. Çözüm makamının bu sorunu çözeceğine inanıyor ve biz üreticileri bu faiz lobisinin insafına bırakmayıp bir çözüm bulacağınıza güvenimiz tamdır”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ