Japonya Merkez Bankası'ndan daha fazla destek taahhüdü

Japonya Merkez Bankası (BoJ), faizlerde ve para politikasında değişikliğe gitmezken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkileri karşısında ek genişleyici önlemler almaktan çekinmeyeceği taahhüdünde bulundu.

Ekonomi 16.06.2020 12:11:26 0
Japonya Merkez Bankası
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.06.2020 12:11

İSTANBUL (AA) - BoJ'un dün başlayan ve bugün sona eren para politikası toplantısında alınan kararlar açıklandı.

Buna göre, banka, politika faizini değiştirmeyerek yüzde eksi 0,1'de bıraktı. Söz konusu kararı 1'e karşı 8 oyla alan BoJ, sınırsız miktarda devlet tahvili ve yıllık 12 trilyon yen borsa yatırım fonları (ETF) ile yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımına devam edeceğini duyurdu.

Banka, 2 trilyon yenlik şirket tahvili ve 3 trilyon yenlik şirket bonosu alımlarına devam edeceğini, ayrıca Mart 2021 sonuna kadar her biri için 7,5 trilyon yenlik ek alım yapacağını da açıkladı.

BoJ'un kararlarını açıkladığı metinde, Kovid-19 salgınının yurt içi ve yurt dışı ekonomileri olumsuz etkilediği belirtilerek, ihracat ve sanayi üretiminin önemli ölçüde azaldığı, kamu yatırımlarının ise ılımlı bir şekilde arttığı vurgulandı.

Metinde, parasal koşulların uyumlu olduğuna işaret edilerek, "Fiyat cephesinde, temel olarak petrol fiyatlarındaki düşüşten etkilenen tüketici fiyat endeksindeki yıllık değişim yüzde 0 civarında. Enflasyon beklentilerinin ise nispeten zayıfladığı görüldü." denildi.

Japonya'da ekonomik aktivitenin kademeli toparlanmasının beklendiği aktarılan metinde, şunlar kaydedildi:

"Banka, yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşana kadar Getiri Eğrisi Kontrollü Parasal Genişleme politikasına devam edecek. Yıllık enflasyon yüzde 2 hedefini aşana ve istikrarlı bir şekilde hedefin üzerinde kalana kadar parasal tabanın genişletilmesine devam edeceğiz. Banka, ağırlıklı olarak firmaların finansmanını desteklemeye ve finansal istikrarını sürdürmeye devam edecektir. Şimdilik banka, Kovid-19'un etkisini yakından takip edecek ve gerekirse ek genişleyici önlemler almaktan çekinmeyecektir. Ayrıca, kısa ve uzun vadede faiz oranlarının bugünkü veya daha düşük seviyede kalması beklenmektedir."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ