IPARD II 3'üncü başvuru çağrı dönemi başladı

Ekonomi 27.12.2017 12:14:54 0
IPARD II 3
Tarih: 01.01.0001 00:00
Elazığ’da IPARD II 3’üncü başvuru çağrı dönemi başladı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD II 3’üncü başvuru çağrı döneminin başladığı düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. TKDK İl Koordinatörlüğünde yapılan program desteklenen yatırımların sinevizyon gösterisi ile başladı.
IPARD II 3’üncü başvuru çağrı proje kabulüne 12 Şubat tarihin de başlayıp 15 Mart tarihinde kapatacaklarını belirten TKDK İl Kordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, “Bu çağrı ilanı kapsamında çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri ile tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar olarak iki sektörde destek vereceğiz. Proje çerçevesinde çiftlik faaliyetleri çeşitlendirilmesi tedbiri, bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, mantar yetiştiriciliği, sera faaliyetleri, arıcılık faaliyetleri, zanaatkarlık, yöresel ürünler katma değerli ürünler sektörü, kırsal turizm faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği faaliyetleri, makine parkları sektörü ve yenilene bilir enerji yatırımları yer alıyor” dedi.
Yapılan yatırımlara yüzde 55 oranında destek vereceklerini aktaran Yılmaz, “42 il koordinatörlüğü için ayrılan toplam bütçe tutarı yaklaşık 87 Milyon TL’dir. Bizim bütün gayretimiz 87 Milyon TL’lik hasıladan en büyük dilimi alabilmek. Daha önceki dönemlerde çok yoğun proje talebiyle karşılaştık. Ayrılan bütçenin 9 katı kadar fazla proje geldi. Bunun içinde şuanda uygulanan sıralama kriterleri devreye girdi. Sıralama kriterlerin de en önemli önceliğimiz başvuru sahibinin bu sektörlerde mesleki deneyiminin, bir diploma veya sertifikasının olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem