Elazığ’da asırlık tespihler çay ocağında sergileniyor: Fiyatı 10 bin dolara kadar çıkıyor

Elazığ’da bulunan bir çay ocağı, yıllardır seyyar tespih satanların iş yeri halinde geldi. Haftanın her günü çay ocağının yolunu tutan tespihçiler, sergiledikleri ürünlerine müşteri buluyor.

Ekonomi 28.01.2022 11:01:12 0
Elazığ’da asırlık tespihler çay ocağında sergileniyor: Fiyatı 10 bin dolara kadar çıkıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.01.2022 11:01

Elazığ’da bulunan bir çay ocağı, yıllardır seyyar tespih satanların iş yeri halinde geldi. Haftanın her günü çay ocağının yolunu tutan tespihçiler, sergiledikleri ürünlerine müşteri buluyor.

Elazığ’da bulunan bir çay ocağı yaklaşık 15 senedir seyyar tespihçiler tarafından tespih dükkanı olarak kullanılıyor. Türkiye’nin dört bir yanından tespih için gelenlerin buluşma noktası haline gelen çay ocağında seyyar tespihciler, sohbet eşliğinde satış yapıyorlar. Yeni sıkma, kehribar, damla, eski Osmanlı sıkma, fil dişi ve katalin gibi birçok çeşit çeşidin bulunduğu tespihler her gün sabah saat 07.00’dan akşam saat 17.00’a kadar tezgahlarda sergileniyor. Asırlık tespihlerin de bulunduğu tezgahlarda fiyatlar ise 20 liradan başlayarak 10 bin dolara kadar çıkıyor.

Türkiye’nin farklı illerinden geliyorlar

Türkiye’nin dört bir tarafından bu çay ocağına ticaret için geldiklerini belirten tespihcilerden Erol Düzgün, "Bu çay ocağı çok eskidir. Türkiye geneli ne kadar tespih ticareti yapan varsa bu ocağa gelirler. Gelen tespihciler tezgahını açarlar, müşterilerini beklerler. Türkiye’nin 81 ilinden buraya tespih ticareti yapanlar gelip tezgah açar. Bu durumda ocağı işleten de kazanıyor, buradaki esnaf da gelip toptan mal alıyorlar, götürüp kendi dükkanlarında ticaret yapıyor. Ticaretin dışında keyfi tespihcilik yapan koleksiyoncular var. Gelip burada kendi koleksiyonları için tespih alıp eklerler. Sabah saat 07.00’da geliyoruz buraya, akşam saat 17.00’da eve gidiyoruz. İnanın zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Bu kahveye gelip tespih ustası olan 7- 8 arkadaşımız var. Ben ona öğrettim öbürü başkasına öğretti. Elazığ’da bu durumda yaklaşık 15-20 tane tespih ustası var. Tezgahlarda her cebe hitap edecek şekilde tespih var. Burada yeni sıkmalar, yeni kehribarlar, damlalar, eski Osmanlı sıkmalar, fildişi, usta işi tespihler ve katalin gibi birçok çeşit bulunuyor. Herkesin gönlüne ve cebine hitap edecek tespih var. Ucuza da var, pahalı olan da var. Asırlık tespihler de bulunuyor. Şu an 200 senelik tespihler bile bulunuyor. Tavsiye ederim gelsinler, inanın 20 liradan tutun, 10 bin dolara kadar tespih var" dedi.

Yılardır işlettiği cay ocağında tespihçilerin olduğunu aktaran işletme sahibi Habib Tahan ise "Sabah saat 05.00’de açıyoruz burayı, tespihciler de saat 07.00’dan sonra geliyor. Başlıyorlar müşteri beklemeye. Diyarbakır’dan, Mardin’den, yani Türkiye’nin dört tarafından tespih için geliyorlar. Ben bu çay ocağını 2007 yılında açtım. O günden beri burası böyle işliyor. Her taraftan geliyorlar. Bizim burada satış yapan tespihçi arkadaşlarımız da tespihlerini satmak için başka şehirlere gidiyorlar. Her çeşit tespih bulunuyor" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ