Elazığ TSO Başkanı Alan:'Elazığ potansiyeli ile bölge merkezi konumundadır'

Ekonomi 15.02.2018 14:40:42 0
Elazığ TSO Başkanı Alan:
Tarih: 01.01.0001 00:00
2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için kaynakların verimli ve etkin kullanılması gerektiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, Elazığ’ın potansiyeli ile bölge merkezi konumunda olduğunu söyledi.
Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlık çalışmaları başlatılan ve 2019-2023 dönemini kaplayacak olan 11. Kalkınma Planını değerlendirdi.
Bakanlığın çok yönlü bir anlayışla plan hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, “2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefi olan ülkemizin bu hedefine ulaşmasında öncelikli olarak kaynakların verimli ve etkin kullanımı gelmektedir. 1970’li yıllardan beri dönemin Devlet Planlama Teşkilatı tarafından hazırlanan tüm kalkınma planlarında Elazığ hep ülkemizin sayılı cazibe merkezlerinden biri olarak yer almıştır. Son olarak 10. Kalkınma Planında da bu özelliğini korumuştur. Elazığ potansiyeli ile bölge merkezi konumundadır” dedi.
Planların yapılırken illerin jeopolitik konumu, doğal kaynakları ve potansiyellerinin değerlendirildiğini vurgulayan Başkan Alan, “Elazığ TSO olarak, 11. Kalkınma Planından öncelikli beklentimiz, ilimizin bu özelliğinin devam ettirilmesidir. Bölgesel bir güç olarak çevresindeki illerin de kalkınma ve gelişmesini sağlayacak şekilde ülkemizin dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmasına katkı sağlayacak altyapıların kurulmasıdır.Odamız başta olmak üzere, araştırma kurumları, üniversiteler ve ilgili bakanlıklar tarafından yapılan SWOT Analizlerinde Elazığ’ın güçlü yönlerinin oldukça fazla ve fırsatlarının ülkemiz için bir avantaj olduğu görülmektedir. Bu nedenle, hazırlanan planın öncelikli olarak bölgeler arası kalkınmışlık farklıklarını azaltacak, istihdam hedefli ve adil bir gelir dağılımını içerecek şekilde hukukun üstünlüğünü esas almasını beklemekteyiz. Elazığ TSO olarak planın hazırlık sürecinin her aşamasında destek ve yardıma hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem