Aytemiz, 'Karavancı Dostu' projesini başlattı

- Aytemiz Genel Müdürü Erol Varlık: - 'Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu ile Türkiye'deki kamp ve karavan turizminin gelişimi konusunda etkin rol oynamayı hedefliyoruz'

Ekonomi 27.06.2020 10:46:21 0
Aytemiz,
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.06.2020 10:46

İSTANBUL (AA) - Aytemiz, alternatif tatilin yükselen değeri karavanlara özel farklı hizmetler sunacağı "Karavancı Dostu" projesi başlattı.

Aytemiz Petrol'den yapılan açıklamaya göre, şirket, sektörde fark oluşturan hizmetlerine bu kez de karavan kullanıcılarıyla devam ediyor.

Trafikteki tüm araçlar ve kullanıcıları için onlara özel hizmetler sunmayı hedefleyen Aytemiz, karavan kullanıcılarına da fayda sağlayacak çeşitli hizmetler geliştirecek.

Aytemiz Karavan Dostu projesinin ilk aşaması olarak, Türkiye'de karavancıları temsil eden en etkili kurumların başında olan Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu ile önemli bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma kapsamında Aytemiz Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu üyesi karavancılara avantajlı yakıt sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aytemiz Genel Müdürü Erol Varlık, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu ile Türkiye'deki kamp ve karavan turizminin gelişimi konusunda etkin rol oynamayı hedeflediklerini bildirdi. Projede, konuyla ilgili en yetkin kurum ve kuruluşlarla birlikte yol almayı çok önemsediklerini vurgulayan Varlık, bu kapsamda, federasyonla yaptıkları anlaşmanın proje için bir başlangıç noktası olduğunu aktardı.

Varlık, proje çerçevesinde federasyon üyelerine yakıt alımlarında avantaj sağladıklarını, istasyonlarda da karavan kullanıcılarının ihtiyaç duyabilecekleri ürünleri bulundurmaya çalışacaklarını kaydederek şu açıklamalarda bulundu:

"İleriki dönemlerde, yolları karavanla kesişen diğer özel sektör kuruluşlarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile büyük şehir belediyeleri gibi tüm kamu kurumlarının desteğini de alabilmek için federasyonumuzla çaba sarf edeceğiz. Bugün Avrupa'da yaklaşık 6 milyon karavanın yollarda olduğunu bilerek uzun dönemde, Türkiye ekonomisinin geleceğine katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu alternatif turizmin, hak ettiği ilgiyi görmesini ve yollarımızdaki karavanların sayısının artmasını hedefliyoruz."


- "Projelerin geliştirilmesinin karavan turizmini artıracağına inanıyoruz"


Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Ahmet Kavuşturan ise, Türkiye'de karavan tatilinin, özellikle mayıs-eylül döneminde, ağırlıklı olarak Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde rağbet gördüğünü bildirdi.

Ancak diğer dönemlerde de kültür turları yapan bazı tatilcilerin, güney sahilleri ve Güneydoğu'ya da karavan seyahati gerçekleştirdiğini anlatan Kavuşturan, şu bilgileri verdi.

"Avrupa'da 25 bin kamp alanı varken bu güzel ülkemizde uluslararası standartlarda az sayıda kamp alanının bulunması, daha önümüzde gidilecek uzun bir yolun olduğunu gösteriyor. Bu ve buna benzer projelerle karavan kullanımının sıklıkla gündeme gelmesi ve kamp alanlarının standartlarının yükseltilmesi ile birlikte ulusal ve uluslararası kamp ve karavan turizmi katılımcı sayılarının da hızla artacağına inanıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ