Arçelik ve Biosys, BİO2Flow yüksek akış oksijen terapisi cihazını üretti

- Arçelik Üretim ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız: - 'Arçelik ve Biosys olarak milli seferberlik duygusuyla toplum sağlığı için üretim ve teknoloji güçlerimizi yeniden birleştirerek, Kovid-19 tedavisinde krit

Ekonomi 3.05.2021 14:02:40 0
Arçelik ve Biosys, BİO2Flow yüksek akış oksijen terapisi cihazını üretti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.05.2021 14:02

İSTANBUL (AA) - Arçelik ile Biosys, stratejik bir iş birliği anlaşması yaparak Kovid-19 tedavisinde kritik öneme sahip BİO2Flow yüksek akış oksijen terapisi cihazını üretti.

Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre şirket, Türkiye'nin Kovid-19 salgını ile mücadelesinde ön saflarda yer almaya devam ediyor.

Daha önce sağlık sektörünün koronavirüs salgını ile ortaya çıkan ihtiyaçlarına solunum cihazı üretimiyle destek olan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Aselsan ve Baykar firması ile birlikte Biosys'in geliştirdiği mekanik ventilatörün seri üretimini yapan Arçelik ve Biosys, şimdi de Kovid-19 tedavisinde kritik öneme sahip BİO2Flow yüksek akış oksijen terapisi cihazı ile dünyaya nefes olacak.

Yoğun bakım ünitelerinden bağımsız çalışabilen ve taşınabilen BİO2Flow cihazının sağlık çalışanlarına büyük destek sağlaması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik Üretim ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, cihazın sağlık sektöründe önemli bir adım olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız bu zorlu süreçte Arçelik olarak sahip olduğumuz güç ve çeviklik ile salgınla mücadele seferberliğine tam destek vererek, tüm imkanlarımızı devreye soktuk. Salgınla mücadelenin en başından itibaren, milli seferberlik duygusu ile gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalıştık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı öncülüğünde Biosys, Aselsan ve Baykar iş birliği ile ilk yerli ve milli mekanik 5 bin adet ventilatörün üretimini tamamladık.

Güçlü Ar-Ge yapımız sayesinde yine bir ilke imza atarak sağlık çalışanlarının ihtiyacına hızlı bir şekilde yanıt verdik ve Arçelik markamızla Ultra Hijyen Serisi'ni, Beko markamızla da Aktif Hijyen Serisi'ni tasarlayarak tüketicilerimizle buluşturduk. Şimdi de yine milli seferberlik duygusuyla Biosys ile yeniden ele ele vererek yüksek akımlı oksijen tedavisi sağlayan BiO2Flow ile dünyaya nefes olma hedefiyle yola çıktık. Arçelik ve Biosys olarak milli seferberlik duygusuyla toplum sağlığı için üretim ve teknoloji güçlerimizi yeniden birleştirerek, Kovid-19 tedavisinde kritik öneme sahip BİO2Flow yüksek akış oksijen terapisi cihazını ürettik."

Bayız, yüksek bilgi, donanım ve tecrübeye sahip Arçelik ve Biosys Ar-Ge mühendislerinin, ortak çalışmaları sayesinde, doktorların ve sağlık çalışanlarının saha deneyimlerine dayanılarak, detaylı bir ön araştırma ve tasarım süreci sonrasında geliştirilen BiO2Flow'un, ileri düzey üretim teknolojilerine sahip Çerkezköy'deki tesislerinde üretildiğini bildirdi.

BİO2Flow yüksek akış oksijen terapisi cihazının Kovid-19 tedavisinde büyük katkı sağlayacağını aktaran Bayız, "Ayrıca yoğun bakım ünitelerinden bağımsız çalışabilen ve taşınabilen BİO2Flow cihazımız sağlık çalışanlarına da büyük destek sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Biosys Kurucusu ve Genel Müdürü Cemal Erdoğan, salgının başlamasıyla birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Arçelik, BAYKAR ve ASELSAN firmaları ile güçlerini birleştirdiklerini kaydetti.

Tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu ve sınırlı sayıda üretimi bulunan mekanik ventilatörleri, tamamıyla yerli imkanlarla çok kısa bir süre içerisinde üretmeyi başardıklarını belirten Erdoğan, "Aradan geçen bir yılın ardından Kovid-19 tedavisinde en kritik cihazlardan biri olan BiO2Flow Yüksek Akış Oksijen Terapisi Cihazının Ar-Ge ve üretim çalışmalarını Arçelik ile iş birliği yaparak tamamladık. BiO2Flow Yüksek Akış Oksijen Terapisi Cihazı, pandeminin bu zorlu döneminde canı pahasına sahada mücadele eden sağlık çalışanlarımızın Kovid-19 ile mücadelesinde destek olmak amacıyla hastanelerimizde aktif olarak kullanılmaya başlandı." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ