2. elde rağbet otomatik vitesli araçlara

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Yanık, ikinci el araç piyasasında 80 bin liraya kadar otomatik vitesli araçlara ciddi talep olduğunu belirtti.

Ekonomi 6.01.2020 12:07:13 0
2. elde rağbet otomatik vitesli araçlara
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.01.2020 12:07

BURSA(AA) - Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci el araç piyasasında düz (manuel) vitesli araçlara talebin son 2-3 yılda önemli oranda azaldığını söyledi.

İkinci el otomobil almak isteyenlerin daha çok otomatik viteslilere yöneldiğini vurgulayan Yanık, "Otomatik vitesli araçlara ciddi anlamda talep var. Fiyat aralığı 80 bin liraya kadar olan ikinci el araçlara insanlar rağbet gösteriyor ancak o fiyatlarda da otomatik vitesli ve temiz araç bulmak zor." ifadelerini kullandı.

Bunun yanında dizel ve LPG'li araçlara ilginin arttığını ifade eden Yanık, benzinlilerde 1000-1500 cc, dizel yakıtlılarda ise 1600 cc motor hacmine kadar araçların talep gördüğünü belirterek, "Az yakan, seri giden, biraz da konforlu araçlar talep görüyor. Her markanın orta segmenti ve hatchback araçları tercih ediliyor." diye konuştu.

Hakan Yanık, ÖTV ve KDV indiriminin sona ermesinin ardından 2019'da piyasada az da olsa hareketlilik gözlendiğini dile getirerek, "2019 yılı bizi üzmedi ama beklentilerimizi de karşılamadı. Çok büyük bir sıkıntımız yok. Geçen yıl yaşadığımız en büyük sıkıntı, ikinci el araçların fiyatlarında gereksiz ve anlamsız bir şekilde artış olması. Son 2-3 ayda ikinci el araçlarda ciddi şekilde fiyat artışı başladı." dedi.

"İkinci el piyasasında suni yükseliş var"

Yeni yılın ilk günlerinde galerici çarşılarındaki ikinci el araçların fiyatlarında ise çok ciddi yükselişler görülmediğini aktaran Yanık, "Maalesef sosyal medya veya ikinci el otomobil satan sitelerde verilen ilanların bu piyasayı artırdığını görmekteyiz. O ilanlarda verilen satış rakamları araçların gerçek değerleri değil. İnternet sitelerine 'satılırsa' diye yazılan fiyatlar üzerinden insanların kendi arabalarına değer biçmeleri sonucu piyasa bu hale geldi. Bize göre bu suni bir yükseliş." değerlendirmesinde bulundu.

Yanık, bunda son dönemde ikinci el aracın piyasa değerini belirleyen uygulamaların da etkisi olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu uygulamaya aracınızın marka ve modelini girdiğiniz zaman aracın kaç paraya satılacağını söylüyor. Burada yapılan değerlendirme internet sitelerine aynı marka ve modelde konulan araçların ortalaması üzerinden yapılıyor. Bu uygulamayla verilen fiyata bakarak insanlar araçlarına bedel yazıyor. Dolayısıyla buradaki rakam da gerçeği yansıtmıyor. Bu durum ne kadar devam eder, kestiremiyoruz. Bu şekilde devam edeceğini tahmin etmiyoruz. Bir yerde tıkanma yaşanabilir ve piyasa çıkmaza girebilir."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ