Vali Akbıyık, kitap okuma etkinliğine katıldı

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Münasebeti İle Düzenlenen Kitap Okuma Etkinliğine Katıldı.

Eğitim 6.10.2019 10:34:17 0
Vali Akbıyık, kitap okuma etkinliğine katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldı.

İl Müftülüğü tarafından Hacı Sait Camii bahçesinde düzenlenen etkinliğe Vali İdris Akbıyık, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek, kitapsever vatandaşlar ve gençler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün açılış konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Akbıyık, “bu hafta, Camiler ve Din Görevlileri Haftası. Tüm camii cemaatinin, din görevlilerimizin, imam hatiplilerimizin haftasını kutluyorum. Cemaatimizin ve vatandaşlarımızın katıldığı, faydalandığı birçok etkinlik yaptılar. Bugünkü kitap okuma etkinliği de hakikaten çok anlamlı. En çok ihtiyacımız olay şeylerden biridir” dedi.

Hakkâri’ye geldikleri ilk günden beri birinci amaçlarının kitap ve eğitim olduğundan söz eden Vali Akbıyık, “Kitap okuyanların sayısını ve eğitimin kalitesini arttırmak için Hakkâri’de tüm gücümüzü eğitime, okullara harcamaya, potansiyelimizi kullanmaya çalışıyoruz. Kitap insan kadar, insan kitap kadar kıymetlidir. İnşallah bu kampanyalarla, etkinliklerle bizde en az bir Alman, İngiliz, Japon kadar okuyacağız ve dinimizin, Allah’ımızın, Peygamberimizin bize yüklemiş olduğu bu görevi, bu emri en iyi şekilde yerine getireceğiz. Ülkemizi, milletimizi hak ettiği yere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Program, kitap okuma etkinliği ve çay ikramı ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem