Tunceli'de otizmli çocuklar için etkinlik

Eğitim 12.06.2018 13:30:09 0
Tunceli
Tarih: 01.01.0001 00:00
Tunceli’de Otizmli çocuklar, hayallerini resmetti.
Otizm Derneği tarafından Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde otizmli çocuklar ile ailelerinin katıldığı etkinlik düzenlendi. Etkinlikte,otizmli çocuklar kitap okumanın yanı sıra resim çizerek hayallerini aktardı.
Etkinlikten önce konuşan Otizm Dernek Başkanı Özgür Kırmızıtaş, derneğin kuruluş amacının sadece otizmli bireyler olmadığını, otizmli çocuğu olan ailelerin yanı sıra toplumda da bu konuda duyarlılık oluşturmak istediklerini söyledi.
Son zamanlarda otizmli bireylerde artış olduğunu kaydeden Kırmızıtaş, “ Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitimdir. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor” dedi.
Kırmızıtaş ayrıca, Türkiye’de 1 milyon 141 bin, Tunceli’de ise otizmli birey sayısının net bilinmemekle beraber eğitim alan birey sayısının 21 olduğunu ifade etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem