Tunceli’de 237 bin Euro’luk projeye start verildi

Tunceli’de 237 Bin Euro’luk Ab Projesi’nin Açılışı Yapıldı

Eğitim 24.02.2020 10:24:58 0
Tunceli’de 237 bin Euro’luk  projeye start verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.02.2020 10:24

Tunceli’de Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan “İnşaatta Yeni Vizyon:Yeşil Binalar” Proje toplantısının ilki İngiltere, İspanya ve Romanya ortaklarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Ulusal Ajansı Avrupa Birliği Eğitim Gençlik ve Spor Merkezi Başkanlığına, KA202 stratejik ortaklıklar kapsamında sunulan, 515 proje arasında bağımsız uzman değerlendirmesi sonucunda hibe almaya hak kazanan 36 projeden bütçe büyüklüğü olarak 8. sırada yer alan 237 bin Euro’luk “İnşaatta Yeni Vizyon: Yeşil Binalar” başlıklı Avrupa Birliği Erasmus+ projesi yapılan açılış toplantısı ile start verildi.

Öğretmenevindeki toplantıya Türkiye Temsilcisi olarak Milli Eğitim Bakan Danışmanı Hilmi Çolakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, İspanya Teknik Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Deniz Kızıldağ, Konsra Greenwich Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Özgür Heval Çınar, Romanya Casa Teleorman Eğitim Enstitüsü Akademisyenleri, İstanbul Çevre Dostu Binalar Derneği Genel Sekreteri Engin Işıltan, ee İstanbul Proje Tasarım ve Yönetim Şirketi Mimarlarından Neslihan Aydoğan ile Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yaşar Sever katıldı.

İki günlük çalışma boyunca projenin fikri çıktılardaki etkinin en yüksek seviyeye çıkarılması için neler yapılması gerektiği, bütçe zaman yönetimi, yaygınlaştırma ve sürdürülebilirlik konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

10-17 Mayıs 2020 tarihinde İspanya’da yapılacak öğrenme öğretme eğitimi toplantısında teslim edilmek üzere, yeşil binalarla ilgili oluşturulacak müfredat için sektörel anket ve analiz raporlarının nasıl hazırlanacağı konusunda kararlar alındığı bildirildi.

Proje kapsamında yeşil bina konularını içeren 3 adet kitap ve mobil uygulama programı oluşturularak İngilizce ve Türkçe hazırlanan çıktıların Türkiye ve Avrupa’ya servis edileceği de kaydedildi.

Proje ortakları, toplantının ardından Tunceli Valisi Tuncay Sonel’i de ziyaret ederek bilgilendirmede bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

Elazığlı boksöre milli davet


Van Spor

7’den 70’e Cumhuriyet coşkusu: Bayram onuruna kulaç attılar


Van Spor

Elazığ’da Cumhuriyet coşkusu sporla kutlandı


Van Spor

Buzda sürat heyecanı başlıyor


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş Spor Kulübü: 1 - Menemen FK: 0


Van Spor

Elazığspor dev Türk bayrağı açtı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ