Robert Koleji ve Papazın şok itirafı

Robert Koleji temel atma töreninde konuşan papaz Cyrus "Fatih, hıristiyanlardan İstanbul’u almak için bu tepeyi seçmiş.. Hisar yaptırmış ve Fetih hareketlerini buradan başlatmıştı.. bizde kültür fethine aynı yerden başlamak üzere

Eğitim 23.01.2019 22:04:17 0
Robert Koleji ve Papazın şok itirafı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Robert Koleji’nin temelleri atılırken,temel atma törenine iştirak eden Papaz Cyrus’un, o törende yaptığı konuşmayı aynen size aktarıyorum.. "Fatih, hıristiyanlardan İstanbul’u almak için bu tepeyi seçmiş.. Hisar yaptırmış ve Fetih hareketlerini buradan başlatmıştı.. bizde kültür fethine aynı yerden başlamak üzere Fatih’in fethe başladığı bu tepeyi seçmiş bulunuyoruz…” Bu konuşmadan sonra Robert Kolejinin temelleri atılmış ve 16 eylül 1863’te bu okul 3 İngiliz ve 1 Amerikalı öğretmenle eğitim vermeye başlamıştır.

Bu okulda ilerleyen dönemde Rus, Ermeni, Bulgar isyancıların çete başları olmak üzere, politika,siyaset, iş dünyası,sanat ve akademi dünyasından çok sayıda ünlü isim mezun olmuştur.

Bunlardan bazıları, bizimde 20. yüzyılda aşikar olduğumuz ve isimlerini sık sık televizyonlarda duyduğumuz zatı muhteremlerdir.

BUNLAR KİMLER Mİ?

Ercan Arıklı, İsmail Cem, Abidin Dino, Ayşe Kulin, Behice Boran, Betül Mardin, Burhan Karaçam, Bülent Ecevit, Cem Kozlu, Cemal Kafadar, Çiğdem Talu, Dani Rodrik, Engin Cezzar, Genco Erkal, Göksel Kortay, Feyyaz Berker, Halet Çambel, Haldun Dormen, Hüsnü Özyeğin,Mina Urgan, Nejat Eczacıbaşı, Nuri Çolakoğlu, Orhan Pamuk, Ömer Koç, Perihan Mağden, Rahmi Koç, Rahşan Ecevit, Serdar Bilgili, Sina Akşin, Suna Kıraç, Şakir Eczacıbaşı, Şenes Erzik, Tansu Çiller, Tolga Örnek, Ercüment Şener, Tosun Terzioğlu gibi daha birçok isim saymak mümkün…

SAHİ NEYDİ “KÜLTÜR FETHİ” ?

Kültür Fethi dedikleri şey.; Bugün, Türk toplumunda alenen yaşanan, yozlaşmanın adıydı.. Büyüklere saygının küçüklere sevginin terki. İnsanlar arasındaki güven duygusunun tarumar edilmesi. İnsanların güç, kudret ve özgüven yalanıyla yanlızlaştırılıp yozlaştırılmasıydı. ”Herşeyden önce BİREY OLMAK ” safsatasıyla kişilerin birbirlerine kazan kaldırmasıydı. Özgürlük masalıydı. Meşhur olma sanatıydı. Kısacası Kültür Fethi; Beyinlerin fethi ve insanlığın def’iydi..

Mühim olan Bir ülkenin topraklarını fethetmek değildir.  Asıl fetih, o ülkenin gençlerinin beynini fethetmekle başlar…Şimdi anladınız mı ,Neden asırlar boyunca Türklerin gittiği heryere önce hoşgörü ve yardım, sonra hizmet ve idare binalarını taşıdığını. Erdoğan’ı anlamak için olaya bir de bu çerçeveden bakmak lazım.  Erdoğan’ın kimlerle ve hangi lobilerle savaştığını anlamak için de verdiğim o isim listesini tekrar tekrar okumamız gerek. Diyeceklerim bu kadar… Şenay Tek.

SİZDEN İSTEĞİMİZ

Bu gönderiyi beğenerek, sosyal medyada paylaşarak veya whasapp'tan telefon rehberinizdeki kişilere göndererek daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilir, daha fazla insanın bu konu hakkında bilinçlenmesine destek verebilirsiniz..


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem