Rektör Kızılay Battalgazi MYO'nun akademik açılış törenine katıldı

Eğitim 28.10.2017 13:34:55 0
Rektör Kızılay Battalgazi MYO
Tarih: 01.01.0001 00:00
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın katılımıyla Battalgazi Meslek Yüksekokulunun (MYO) 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Programı gerçekleştirildi.
Ziraat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen açılış törenine, Battalgazi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Gündüz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan, Battalgazi MYO Müdürü Doç. Dr. Orhan Gündüz, MYO’nun 2014 yılında kurulduğunu belirterek, "Kurumda 14 akademik personel ve 8 idari personelimiz mevcut. Bu arkadaşlarımızla birlikte kaliteli eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.
Rektör Kızılay ise Ziraat Fakültesine yeni ve güzel bir bina kazandırdıklarını belirterek, şimdilik belli bir bölümünün kullanıldığını fakültesinin kapasitesi arttıkça binanın tamamen kullanıma açılacağını söyledi.
Ziraat Fakültesine çok güzel bir konferans salonu yapıldığını ifade eden Rektör Kızılay, salondan hem Ziraat Fakültesi hem de Battalgazi Meslek Yüksekokulunun tüm aktivitelerinde faydalanabileceğini kaydetti.
Rektör Kızılay, Battalgazi Meslek Yüksekokulunun İnönü Üniversitesi bünyesindeki on bir meslek yüksekokulundan bir tanesi olduğunu anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İnönü Üniversitesi Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden bir tanesi. 42 yıllık bir üniversite. 16 fakültemiz, 11 meslek yüksekokulumuz var. Sizin okulunuzda bu 11 meslek yüksekokulundan birisi. Malatya’nın 13 ilçesinin 8’inde okulumuz var. Burası bizim ikinci kampüsümüz. Merkez kampüsümüzü gelip görmenizi istiyorum. Merkez kampüsümüzde yapılan etkinliklere katılmanızı bekliyorum. Onun için oradaki faaliyetlere, etkinliklere katılmanızı hem de merkez kampüsümüzü görmenizi isterim. Çünkü sadece Battalgazi kampüsüyle yetinmeyin."
Battalgazi Kampüsünde bulunan seralarda yetişen çiçeklerin hem üniversitenin hem de Malatya’nın kavşaklarında, çevre düzenlemelerinde kullanıldığını ifade eden Rektör Kızılay, "Okulunuz aynı zamanda üretken de bir okul. O yüzden sizin okulunuzla övünüyoruz, gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesinde çok sayıda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktiviteler olduğuna değinerek, "Ana kampüsümüzde çok sayıda aktivite var. Bizim 83 öğrenci topluluğumuz var. Her gün bir topluluğun faaliyeti oluyor. Her gün bir aktivite var. Hocalarımızın bireysel düzenlediği etkinlikler var. Rektörlüğümüzün düzenlediği aktiviteler var. Sanatsal ve kültürel etkinlikler var. Her hafta en az bir sanatsal, bir tane kültürel aktiviteyi rektörlüğümüz düzenliyor. Sportif etkinliklerimiz çok fazla. Geçen yıl 400’ün üzerinde öğrencimiz sportif faaliyetlerden yararlandı. Onun için sizlerinde bu faaliyetlerden yararlanmanızı istiyorum" diye konuştu.
Öğrencilere kendilerini eğitim aldıkları alanlarda yetiştirmeleri gerektiğini belirten Rektör Kızılay, "İş muhakkak ki sizin en önemli ihtiyaç ve en önemli arayışınız olacaktır. Onun için önce kendinizi okuduğunuz alanda iyi yetiştirmeniz gerekir ki iş bulabilme şansınız yüksek olsun. Sadece eğitim, öğretim alanında değil sosyal ve kültürel anlamda da kendinizi yetiştirmelisiniz. Üniversite eğitiminde kendinizi hayata her anlamda yetiştirmelisiniz. Sadece sınavlar değil her alanda kendinizi geliştirmelisiniz. Bundan dolayı ben sizleri bu noktada teşvik ediyorum" şeklinde konuştu.
Rektör Kızılay, konuşmasının ardından öğrencilerin isteklerini dinledi.
Açılış törenin ardından Rektör Kızılay, Battalgazi MYO’yu ve meslek yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren seraları gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem