Öğrencilere suçtan korunma yöntemleri anlatıldı

Erzincan’da polis ekiplerince, “Güvenli Okul Güvenli Gelecek” projesi çerçevesinde kent merkezinde bulunan okullarda kişisel güvenlik ve suçtan korunma yöntemleri ile çocuk polisinin görevleri konularında öğretmen ve öğrenciler bilgil

Eğitim 29.04.2022 13:39:37 0
Öğrencilere suçtan korunma yöntemleri anlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erzincan’da polis ekiplerince, “Güvenli Okul Güvenli Gelecek” projesi çerçevesinde kent merkezinde bulunan okullarda kişisel güvenlik ve suçtan korunma yöntemleri ile çocuk polisinin görevleri konularında öğretmen ve öğrenciler bilgilendirildi.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde ülke genelinde yürütülen “Güvenli Okul Güvenli Gelecek” projesi Erzincan’da da devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü koordinesinde planlanan eğitim neticesinde son olarak Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulunda 80 öğrenciye ve öğretmenlerine bilgilendirme yapıldı. Çocuk ve gençlerin suça sürüklenmesinin önlenmesi, zararlı alışkanlıklardan korunması, eğitim ve öğretimin güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi maksadıyla düzenlenen seminerde, korunmaya muhtaç olan, ihmal ve istismara maruz kalan, bulunan, evden veya kurumdan kaçan, mülteci, refakatsiz, sokakta yaşayan, sokakta çalıştırılan, oturduğu yeri haber vermekten aciz, hakkında koruma, ıslah ve/veya tedavi tedbiri alınan, suça maruz kalan, suç işlediği şüphesi altında bulunan, kimliği tespit edilemeyen çocuklara yönelik olarak polis tarafından yürütülen hizmetler çocukların anlayacağı şekilde ve yaş düzeyine uygun bir biçimde anlatıldı. Ayrıca gerçekleştirilen eğitimde, trafik ekipleri de çocuklara trafikte uyması gereken kuralları tekrar hatırlattı.

Polis ekiplerince yapılan bilgilendirme faaliyetlerinin kent genelinde devam edeceği bildirildi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem