İstişare ile karar alınması önerisi

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1No’lu Şube Başkanı, Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, “Bürokrasiye tavsiyemiz önemli konularda tüm paydaşlarla seri istişare ederek daha doğru, isabetli kararlar almalarıdır” dedi.

Eğitim 21.11.2020 12:36:31 0
İstişare ile karar alınması önerisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.11.2020 12:36

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1No’lu Şube Başkanı, Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, “Bürokrasiye tavsiyemiz önemli konularda tüm paydaşlarla seri istişare ederek daha doğru, isabetli kararlar almalarıdır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1No’lu Şube Başkanı Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, yeni genelgeyle okul öncesi kurumların yüz yüze eğitime başlatılması konusunu eleştirerek, “ Milli Eğitim Bakanlığı’nın 31 Aralık tarihine kadar okulları kapatmasını “Her İşin Başı Sağlık” diyerek makul görmüş, bir süre daha sabrederek salgının etkisinin azalacağına katkı sağlayacak bu kararı yerinde bulmuş ve desteklemiştik. Aradan 1 gün geçer geçmez yayınlanan yeni genelgeyle okul öncesi kurumların yüz yüze eğitime başlatılması, ya eğitim kurumlarının salgına olumsuz bir etkisinin olmadığını ya da burada çalışan öğretmenlerimizin bakıcı gibi değerlendirilmesi algısını ortaya çıkarmıştır. Esas olan eğitimin yüz yüze yapılmasıdır. Ancak bu karar eğitim kurumlarının kapatılma gerekçesiyle uyuşmamıştır. Bakanlık kararını yeniden gözden geçirmeli ve çelişkisini ortadan kaldırmalıdır” ifadelerine yer verdi.

MEB’in okul öncesi kurumlarının açık tutulmasının pandemiye olumsuz etkisinin olmayacağını düşüyorsa çok daha önem arz eden 1-8-12.Sınıflar ile Destekleme Yetiştirme Kursları (DYK)’dan başlayarak kademeli bir şekilde tekrar yüz yüze eğitime başlamalarını öneren Söylemez, “Açıkçası zorlu süreçte hem devlet yetkililerini, hem çalışanımızı anlamaya çalışıyoruz. Ancak, bürokrasi karar alırken istişareden kaçıp acele davrandığında dünü bugüne uymadığı gibi, bugünü de yarınına uymayacaktır. Her işin başı sağlık deyip tüm eğitim kademelerinde bir karar alıp bugün okul öncesi için revize ediyorsunuz. Düşünün ki il merkezlerinden taşradaki okullarımıza 100-120 km yolu servisle veya özel araçlarıyla birkaç öğretmen beraber ulaşırken, her ilde yüzlerce Bayan Ana Sınıfı öğretmeni farklı köy okullarına tek başına nasıl ulaşacak, bu arkadaşlar için risk yok mu?

Sanırım bakıcı sorunu bugün akla geldi de, fedakar öğretmenlerimizin en iyi bakıcı olduğu da düşünüldü. Bürokrasiye tavsiyemiz önemli konularda tüm paydaşlarla seri istişare ederek daha doğru, isabetli kararlar almalarıdır.

Rabbim, Covid-19 illetini milletimizden bir an önce uzaklaştırsın ve de sağlıklı bir ortamda masum öğrencilerimizle yüz yüze eğitime devam etmeyi nasip etsin” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ