Hakkari’de EBA ile ilk ders işlendi

YÜZ YÜZE EĞİTİME VERİLEN BİR HAFTALIK ARANIN ARDINDAN İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN TRT-EBA TV İLE EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA) ÜZERİNDEN 'UZAKTAN EĞİTİM' DERSLERİ TÜM TÜRKİYE’DE OLDUĞU GİBİ HAKKARİ’DE DE

Eğitim 23.03.2020 12:31:44 0
Hakkari’de EBA ile ilk ders işlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yüz yüze eğitime verilen bir haftalık aranın ardından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden "uzaktan eğitim" dersleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Hakkari’de de start aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan karar ile korona virüsü nedeniyle okulların tatil edilmesinin ardından öğrenciler, ilk derslerini EBA üzerinden işledi. Hakkari’de eğitim öğretim gören öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un saat 09.00’da EBA TV’de işlediği ilk ders ile televizyon karşısına geçti. Korona virüsü tedbirleri kapsamında 16 Mart 2020’de okulların tatil edilmesi ile bugün televizyon başına geçen öğrenciler, derslerini TRT-EBA’dan takip etti.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TV’de ilk derslerini izleyen öğrencileri evden takip ederek yardımcı oldu. Uzaktan eğitim ile evde EBA-TV’den ilk dersini izleyen Hakkarili öğrenciler, uygulamadan memnun olduklarını belirterek, bakanlık yetkililerine teşekkür ettiler.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem