Erzincan'da 2017-2018 eğitim öğretim Yılı ikinci dönemi başladı

Eğitim 5.02.2018 16:01:31 0
Erzincan
Tarih: 01.01.0001 00:00
Erzincan’da 2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim öğretim yılı ikinci döneminin başlaması dolayısıyla Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde tören düzenlendi. Düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrenciler ve veliler katıldı.
Düzenlenen törende konuşan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “2017-2018 Eğitim Öğretim yılının 2’ci döneminin birinci gününde hep birlikte buradayız. Özellikle ve öncelikle karnelerinizi yaklaşık olarak 15 gün önce aldınız, neticeleri çok iyi biliyorsunuz. Ancak dersleriniz zayıf olabilir. Bizim olmazsa olmaz bazı değerlerimiz var. Bunlara sahip olmak gerçekten bizim olmazsa olmazımız. İşte bu meyanda bundan dolayıdır ki. Bugün Erzincan’da bütün okullarda, ilçelerimizde dahil olmak üzere bu şekilde bir program tertip ediliyor. Ve bu programda Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortak olarak oluşturmuş olduğu biraz sonra okuyacağım metin bütün okullarımızda okundu ve okunacak. İşte noktasına ve virgülüne varıncaya kadar 41 Bin 801 öğrenciye, 269 okulumuzda sabah okunacak olan metni ben burada sizlere okuyacağım. Selam olsun Kilisli Musa’ya, Selam olsun Mersinli Ali’ye, Selam olsun İstanbullu Fatih’e, Selam olsun Adanalı Yasin’e. İsimlerini saydığım bu yiğitler ezan deyince en önde koşan, bayrak deyince gözünü budaktan sakınmayan, vatan deyince ağızlarından “bir” vatan daha çıkan sayısız kahramandan birkaçı sadece. Kader onları bu kez hemen yanı başımızda, Afrin’de, buluşturdu. Söz konusu vatandı ya, yine koştular. Bu kez nasiplerinde şehadet şerbeti varmış. “Vatan sağ olsun!” dediler onu da içtiler. Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin, diye emredildi bize ve biz de biliyoruz ki bu yiğitler ölmediler, bizimleler; ve hep yüreğimizde yaşayacaklar. Yüce Allah, şehadetinizi kabul eylesin yiğitlerim.
Hani diyorduk ya “Ya Rab muzaffer et, bu son ordusudur İslam’ın” o orduymuş işte. Hani diyorduk ya “Asım’ın nesli” diye o nesilmiş işte. Hani diyorduk ya Çanakkale’de “ Dönmeyi düşünmediler.” diye düşünmezlermiş işte. İlk gün giderlerken sordu gazeteci “Ne söyleyeceksin ailene?” diye hiç tereddüt etmedi, sesi hiç titremedi Mehmedimin:“Beklemesinler” dedi. Çünkü vatan bekliyordu. Çünkü Türk oğulsuz kalabilirdi, babasız kalabilirdi; ama vatansız asla
Sevgili Gençler,
Biliyorum, ne Anadolu’yu vatan tutmak için Malazgirt’in kapılarına dayanan Alparslan’ı anlatamaya ne Bizans surlarını döve döve çağ açıp çağ kapatan Fatih’i anlatmaya ne de Milli Mücadeleye önder olmuş Gazi Mustafa Kemal’i anlatmaya ne saatler yeter ne sayfalar. Ve biliyorum milli bilinci iliklerine kadar hisseden sizlere bunları anlatmak belki de kifayetsiz. Çünkü sizler, çok değil bundan sadece bir buçuk yıl önce içimizden yetişmiş hainlere vatan, millet, demokrasi dersi veren, cadde cadde sokak sokak kahramanlık destanları yazan o anaların, o babaların kardeşleri, oğulları, kızlarısınız Sizler imanı “Ömer”, ruhu “Halis” bileği “Demir” bir nesilsiniz.
İşte bu duygularla yetişen sizlerin bu vatanın geleceği, devletimizin bekası için sorumlulukları artık daha fazla. Dalgalansın diye hepimizin bir ucundan tuttuğu bayrağımız için, asırlardır hükmetmiş ve asırlarca var olsun diye her ferdimizin omuz verdiği devletimiz için, sizler de bugün ikinci dönemi başlayan eğitim- öğretim yılında ve bundan sonraki öğrenim hayatınızda elinizden gelen tüm gayreti göstermelisiniz, göstereceğinizden eminiz. Çünkü yıllardan beri Türk’e, ümmete kurulmuş sinsi kuşatmaları artık yarma vakti, ve yaracağız. Türk milletini ve tüm ümmeti düştüğü darboğazdan kurtarmalıyız, kurtaracağız. Milletimizin etrafındaki zincirleri sizlerle kaldıracağız.
Sözlerimizi sonlandırırken umuyoruz ki sizler öyle bir nesil olun ki hani o hain gecede tüm oyunları bozan, karanlıkları dağıtan salalarımız sizlerin sayesinde “bayramlarımızın müjdecisi’” olsun sadece. Vatan toprağı için şehadet şerbeti içmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anarken tüm dünyanın gözü üzerinde olan, savaş halindeki tüm askerimize, güvenlik güçlerimize de zafer diliyorum. Ve biliyorum ki sadece biz değil “Vefalı Türk geldi yine “ diyerek gözü yollarda olan, İslam sancağını özleyen tüm ümmet de dualarıyla birlikte bizlerle. Ve ben, son olarak Trabzonlu şehidimiz, Eren’imizin de dediği gibi diyorum ki “İyi ki varsınız gençler, iyi ki varsın Türkiye” dedi. Konuşmanın ardından çalan zil ile 2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi başladı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem