EBYÜ’de “Şiddete Sıfır Tolerans” temalı panel gerçekleştirildi

EBYÜ’de “Şiddete Sıfır Tolerans” temalı panel gerçekleştirildi. Online olarak gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Yusuf Ziya Keskin yaptı.

Eğitim 29.11.2021 11:34:33 0
EBYÜ’de “Şiddete Sıfır Tolerans” temalı panel gerçekleştirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.11.2021 11:34

EBYÜ’de “Şiddete Sıfır Tolerans” temalı panel gerçekleştirildi. Online olarak gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Yusuf Ziya Keskin yaptı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kader Altın, dünyada ortama her 4 kadından 1’inin ve ülkemizde ise 10 kadından 4’ünün şiddete maruz kaldığını söyledi. Ne yazık ki kadından söz edildiğinde sokağa çıkma saatlerinden giyimine, makyajından davranışlarına herkesin her şeyi çok iyi bildiğini söyleyen Altın, kadının şiddete maruz kalmaması ve korunması noktalarında hiç kimsenin çok şey bilmediğine gönderme yaptı. Medyada kadınların adlarının kısa ve küçük yazılmasına karşılık, katillerin adlarının büyük harflerle yazıldığına vurgu yapan Altın, 2021 yılında ülkemizde büyük çoğunluğu kendi kararlarını kendileri vermek istediği için 251 kadının katledildiğini belirtti. Altın, bu tabloyu terse çevirmek için kadına daha fazla önem verilmesi ve karar mekanizmalarında kadınların daha etkin hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmasından sonra söz alan ilk panelist Dr. Öğr. Üyesi Meryem Fırat, açıklanan oranların aksine kadına yönelik şiddetin daha yüksek oranlarda olduğunu belirterek, özellikle bizim ülkemizde bu oranın doğuya doğru gittikçe daha da arttığını söyledi. Fırat, şiddetin tanımını yaparak, kadına yönelik şiddet türlerini, bu türlerin neler olduğunu ve nasıl gerçekleştiklerini örneklerle anlattı. Özellikle Hindistan ve Çin’de kadına yönelik şiddetin yoğun olduğunu ancak ABD ve Avrupa’nın da bundan çok geri kalmadığına vurgu yapan Fırat, kadına yönelik şiddeti önlemenin çaresini ise başta eğitim olmak üzere kadın istihdamının artırılması, yasal düzenlemelerin yapılması ve medyada yer alan şiddet içeriklerinin ya izlenmemesi ya da bilinçli bir şekilde izlenmesinde buldu.

İkinci panelist Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nurten Öztürk, kadına yönelik şiddet, tehdit, eziyet ve cinsel taciz türlerini ve bu türelere göre verilen cezaları ele alarak, kadına yönelik şiddet konusunun ülkemizdeki yasal boyutları ve düzenlemeleri hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

Üçüncü ve son panelist Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sosyolog Merve Kılıç ise konuşmasında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Erzincan Eylem Planı (2022-2025)” ile ilgili bilgilendirme yaptı. Kılıç sunumunda, Planının hangi aşamalardan geçerek nasıl oluşturulduğu, paydaşlarının kimler olduğu, bu plan çerçevesinde ne tür hizmetlerin verileceği ve ulaşılmak istenen hedeflerin neler olduğu konularında dinleyicileri detaylı olarak bilgilendirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24 Erzincanspor’dan Olağanüstü Genel Kurul kararı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücüspor deplasmanda 8 gol yedi


Van Spor

Elazığspor yönetimi biletleri ücretsiz yaptı


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Yüksekova SK: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Silifke Belediyespor: 0


Van Spor

Iğdır FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 4 - Adana Demirspor: 1


Van Spor

Oltu 25 Mart Belediye Spor’dan farklı galibiyet: 6-1


Van Spor

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ