90 yaşındaki Kore Gazisi Hüsnü dededen öğrencilere tarih söyleşisi

Muş’ta, “Telafide Ben De Varım” projesi kapsamında, öğrencilerle bir araya gelen 90 yaşındaki Kore Gazisi Hüsnü Kaya, 1950 yılındaki askerlik anılarını anlattı.

Eğitim 19.07.2021 09:11:25 0
90 yaşındaki Kore Gazisi Hüsnü dededen öğrencilere tarih söyleşisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.07.2021 09:11

Muş’ta, “Telafide Ben De Varım” projesi kapsamında, öğrencilerle bir araya gelen 90 yaşındaki Kore Gazisi Hüsnü Kaya, 1950 yılındaki askerlik anılarını anlattı.

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Telafide Ben De Varım” projesi kapsamında, etkinliklerini sürdürüyor. Merkeze bağlı Yeşilce İlk ve Ortaokulu tarafından düzenlenen ‘Tarih Söyleşileri’ adı altında gazi Hüsnü Kaya öğrencilerle buluştu. Burada 1950 yılındaki askerlik anılarını anlatan Kaya, öğrencilerin sorularını da yanıtlayarak onların merakını giderdi. İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç ve Şube Müdürü İsmail Arslan’ın da katılım sağladığı program, öğrencilere çeşitli tarih konularının anlatılması ve soru cevap kısmıyla sona erdi.

Gazetecilere projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Enver Kıvanç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un başlattığı ‘Telafide Ben De Varım’ programı kapsamında 2 aylık yaz tatili süreci içerisinde çocukların eğitimde eksik kalan yönlerini gidermek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Okul yöneticileri ve öğretmenlerin çabalarıyla ‘Tarih Söyleşileri’ etkinliği adı altında 1932 doğumlu Kore Gazisi Hüsnü Kaya’yı çocuklarla buluşturduklarını kaydeden Kıvanç, “Burada aslında sözlü bir tarih çalıştayı yapıldı. Okulumuzun bahçesinde, çocuklarımız ağaç gölgesinde Kore gazimizle sohbet yaptılar. Burada asıl amacımız her Türk vatandaşına devlet tarafından verilen görevi aksatmadan, gözünü kırpmadan yerine getirmesi olayıdır. Bizim amacımız sonraki kuşaklara düşen görevleri, yeri ve zamanı geldikçe gözünü kırpmadan yerine getirmeleri hususunda çocuklarımızı bilinçlendirmektir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

8. sınıf öğrencisi Eymen Azbay ise “Dedemiz bize Kore’deki askerlik anılarını anlattı. Ondan çok iyi tavsiyeler aldık. Kendisine çok teşekkür ederiz. Bir daha olsa bir daha yeniden dinleriz” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ