Temyiz Mahkemesi'nden Meksika Duvarı'na engel

ABD Temyiz Mahkemesi, Trump'ın savunma için ayrılan bütçeyi, Meksika sınırına yapılacak duvar için kullanılmasının yasal olmadığına karar verdi.

Dünya 27.06.2020 15:12:37 0
Temyiz Mahkemesi'nden Meksika Duvarı'na engel
Tarih: 01.01.0001 00:00

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına duvar örmek için Savunma Bakanlığı (Pentagon) bütçesini kullanmak isteyince California Federal Temyiz Mahkemesinin 9'uncu dairesi engel oldu.

"TRANSFER EDİLEN FON YASAL DEĞİLDİR"
Kararda, "(Pentagon bütçesinden alınan) Bu fon başka amaçlar için tahsis edilmiştir ve söz konusu transfer, Hazine Bakanlığından kanuni yetki gerektiren miktara ulaştı. Bu nedenle Tahsisatlar Kanunu ihlal ediyor. Bu yüzden burada transfer edilen fon yasal değildir." ifadelerine yer verildi.

GEÇEN YIL FON KULLANIMI UYGUN BULUNMUŞTU
Mahkemenin bu kararının nasıl bir etkisinin olacağı bilinmiyor çünkü ABD Yüksek Mahkemesi geçen yıl temmuz ayında, Trump yönetiminin güney sınırındaki duvar için Pentagon bütçesinden 2,5 milyar dolarlık fon kullanımını uygun bulmuştu.

Yüksek Mahkemesinin kararına rağmen eyaletler ve sivil toplum kuruluşları, Trump yönetiminin savunma harcamaları için ayrılmış fonları Meksika duvarı için ayrılmasına ilişkin farklı mahkemelerde dava açmaya devam etti.

ABD Temsilciler Meclisi Demokrat Parti Grubunun da aynı konuda Washington DC Temyiz Mahkemesinde görülmekte olan bir davası bulunuyor.

TUMP GEÇEN HAFTA YENİ BİR DUVARIN İNŞASINA YÖNELİK TALİMATI İMZALADI
Meksika duvarı, Trump başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana tartışma konusu oldu ve Trump geçen hafta Arizona eyaletinin San Luis kentine denk gelen sınır bölgesinde de duvarın inşasına yönelik talimatı imzaladı.

Burası tamamlanınca, ABD'de büyük tartışmaya neden olan Meksika duvarı 320 kilometreye ulaşacak.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem