Kurulan Türk Birliği'nin sembolü ve amacı

Ve en sonunda tam 4 ülkeden oluşan Türk ordusu kuruldu ülkeler arasında Türkiye Azerbaycan Kırgızistan ve Moğolistan bulunmakta.

Dünya 3.02.2019 04:54:00 0
Kurulan Türk Birliği'nin sembolü ve amacı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ve en sonunda tam 4 ülkeden oluşan Türk ordusu kuruldu ülkeler arasında Türkiye Azerbaycan Kırgızistan ve Moğolistan bulunmakta. İlk adımı 2013 yılında atılmıştı. Aslında ondan önce de atılan adımlar olmuştu, fakat bir çok sefer engellenmeye çalışılmıştı. Engeller arasında gösterilen iç sorunların gerçekte olmadığı, ancak özellikle FETÖ’cülerin bu kuruluşu engellemek adına çıkardıkları fitnelerin olduğu, bürokrasi olarak çıkarılan zorluklar ve daha birçok hain hamle yüzünden bu birliktelik uzun zamandır sağlanamıyordu.

Sürekli ertelenmek durumunda bırakılan birlik, şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar hızlı bir şekilde sağlandı. Kurulan Türk Birliği'nin sembolü bir at ve 4 ok olarak belirlendi. Zamanla diğer Türk Devletleri'nin de katılabileceği bu birlik, Avrupa Birliği gibi büyük bir birlik olacak.

Çünkü asya’daki en büyük devletler arasında bulunan ülkelerin yer aldığı Türk Birliği, içnde petrol, gaz ve enerji zengin olan ülkeler yer alıyor. Ayrıca Türkiye'nin coğrafi konumunu da dikkate alındığında, son dönemde askeri silah üretiminde atılan başarılı adımlarla birlikte askeri güç ile birlikte birçok gücün bir araya gelmesi demek olacak.

Bu birlik şu anda ve  özellikle de gelecekteki oluşacak denge güçlerini alt üst edecek bir durum. Aynı zamanda ileride Rusya’nın ve Çin’in güçlenmesi karşısında, bizim de yalnız kalmayıp ek güç elde etmemiz demek olacaktır.

Kısacası Türkiye artık planlarını bir iki yıllık değil, onlarca yıllık geleceği dikkate alarak kuruyor.

İşte buna büyük Türkiye aklı diyoruz.

SİZDEN İSTEĞİMİZ

Bu gönderiyi beğenerek, sosyal medyada paylaşarak veya whasapp'tan telefon rehberinizdeki kişilere göndererek daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilir, daha fazla insanın bu konu hakkında bilinçlenmesine destek verebilirsiniz..


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem