Erdoğan, Rusya'da Su-57  savaş uçaklarını inceleyecek

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bugün katılacağı Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019’da Rusya’nın beşinci nesil Su-57 savaş uçaklarının gösterileceğini söyledi.

Dünya 27.08.2019 13:33:25 0
Erdoğan, Rusya'da Su-57  savaş uçaklarını inceleyecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.08.2019 13:33

Türkiye'nin S-400 alımı sebebiyle F-35 programından çıkarılması sonucu alternatif olarak düşündüğü savaş uçakları arasında Rus Su-35'leri ve 5 nesil Su-57'ler var.
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye'deki son durumu görüşmek için Moskova'ya gitti. Erdoğan burada ayrıca, MAKS 2019 Uluslararası Hava Fuarına katılacak.
"ERDOĞAN'A SU-57 VE SU-35'LERİ GÖSTERECEĞİZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus savaş uçaklarının gösteri uçuşlarını izlemesi bekleniyor. Bu gelişmeler sonrası Rusya'dan önemli bir açıklama geldi. Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bugün katılacağı Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019'da Rusya'nın beşinci nesil Su-57 savaş uçaklarının gösterileceğini söyledi.
Rus Başbakan Yardımcısı Borisov'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'nın hemen dışında yer alan Jukovskiy şehrinde düzenlenecek MAKS-2019'a katılacak olan Türk lider Erdoğan'a hangi uçakların tanıtımının yapılacağı soruldu. 
Borisov söz konusu sorular karşısında, "(Erdoğan'a) hem Su-57 hem Su-35'i göstereceğiz" dedi.
Rus Başbakan Yardımcısı bahsedilen uçaklardan birinin Türkiye'ye sevk edilme ihtimaline ilişkin soruya ise, "(Türkiye uçakların) satışlarının yapılıp yapılmayacağı ihtimali gösterime bağlı olacak, birazcık bekleyin" cevabını verdi.
Rusya'dan Su-35 açıklaması! Kritik gün yarın: Putin ile Erdoğan...
DÜN DE AÇIKLAMA YAPILMIŞTI
Dün, "Türkiye'nin Su-35 savaş uçakları için Rusya'ya başvurup başvurmadığı" sorusuna "Yorum yok" diyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Erdoğan'ın yarın (bugün) MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı kapsamında yapacakları görüşmede bu uçakları göreceğini belirtmişti.
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ