Dikkat! Korona virüsten korumak için maske şart

Koronavirüs salgınıyla mücadele eden ve ölümleri durdurarak vakaları kontrol altına alan Çin’de salgın süresinde aktif görev yapmış doktor Gao, en büyük hatanın maske takmamak olduğunu söyledi.

Dünya 4.04.2020 16:19:28 0
Dikkat! Korona virüsten korumak için maske şart
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çin’de patlak veren ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, dünya çapında 50 binden fazla kişinini hayatını kaybetmesine neden oldu. Hastalıktan etkilenenlerin sayısı ise 1 milyonu aştı.

Çin’deki ölümlerin durmasının ardından ABD, İspanya ve İtalya, salgından en çok etkilenen ülkeler olarak başa geçti.

Verilen küresel alarmın ardından ülkeler, acil durum ilan ederek salgına karşı olağanüstü önlemler aldı.

TÜRKİYE'DE TOPLU ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU
Türkiye de sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğu kuralına dikkat çeken ülkelerden. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yaptığı açıklamada ulaşım, alışveriş alanları gibi toplu alanlarda maske takma zorunluluğunu duyurdu.

Yetkili merciler tarafından da vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacağı belirtildi.

Salgının önlenmesinde maske takmanın önemi bu kadar büyükken, bir önemli duyuru da Çinli bilim adamı George Gao’dan geldi.

"MASKE TAKMAMAK EN BÜYÜK HATA"
Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi Genel Direktörü olarak görev yapan Gao, şu an için salgının önüne geçmiş görünen Çin’de alınan en önemli tedbirin “maske takmak” olduğunu söyledi.

Salgınla mücadeledeki deneyimlerini aktarırken, "ABD ve Avrupa’daki en önemli hata, insanların virüsten korunmak için hala maske takmaması" ifadelerini kullanan Gao, sosyal mesafenin ise ikinci geldiğini hatırlattı.

Hastalanan veya hastalık şüphesi bulunanların kesinlikle ve kesinlikle karantina kurallarındna dışarı çıkmaması gerektiğini söyleyen Gao, bu hayati önlemlere  ne olursa olsun uyulması gerektiğini yineledi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem