ABD’nin Gözü Karadeniz’de

Abd’nin karadenizi gerilim noktası haline getirmek istediği iddia edildi

Dünya 8.10.2019 18:50:20 0
ABD’nin Gözü Karadeniz’de
Tarih: 01.01.0001 00:00

Rusya Bilimler Akademisi Güvenlik Sorunları Araştırma Merkezi'nden Amerikanist ve politika uzmanı Konstantin Blohin, Sputnik'e açıklamasında, ABD hükümetine bağlı düşünce kuruluşu RAND Corporation'ın, Karadeniz'de Rusya'yı dizginleme stratejisine yönelik bir raporunu değerlendirdi.
Bu planın yeni olmadığına dikkat çeken uzman, Washington’un uzun zamandır, Baltık bölgesinden Karadeniz’e kadar Rusya’ya düşmanlık duygular besleyen ülkelerden bir 'koridor' oluşturma fikrini beslediğini söyledi.

ABD’nin, Karadeniz’de Rusya’yla rekabet yapmasının zor olduğunu anladığını dile getiren Blohin, "Bu yüzden Rusya’yı, ABD gemilerinin Karadeniz’e girdiğine alıştırmaya çalışıyorlar. Amerikalılar Karadeniz bölgesinde, mümkün olan her şekilde Rusya’ya baskının artmasını sağlamaya çalışıyor ve bunun için başkalarının gücünü de kullanıyor. Onlar, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Gürcistan’ı kullanarak bölgenin diğer aktörlerini de bu taktiği ve stratejiyi uygulamaya teşvik etmek istiyor" yorumda bulundu.

Blohin, "Amerikalılar için Karadeniz, Rusya’yı herhangi bir eyleme kışkırtmaya çalışacakları ek bir bölge, yani yeni bir gerilim merkezi" diye kaydetti.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem