ABD, 'Türkiye'ye yaptırım' tasarısını onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonuna ilişkin Türkiye'ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etti.

Dünya 30.10.2019 09:26:58 0
ABD, 'Türkiye'ye yaptırım' tasarısını onayladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Temsilciler Meclisi'nde, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda düzenlediği Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısı bugün oylandı.

TASARIDA SİLAH SATIŞININ ASKIYA ALINMASI DA VAR
Tasarıya 403' vekil "evet" oyu kullanırken, "hayır" oyları 16'da kaldı. Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Eliot Engel ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Mike McCaul tarafından ay ortasında sunulan tasarıda Barış Pınarı Harekatı ile alakalı olarak bazı Türk yetkililere yaptırım öngörüyor. Ayrıca tasarıda, Türkiye'ye silah satışının askıya alınması ve bazı finansal yaptırımlar da öngörülüyor.

SENATO'DAN DA AYNI ORANDA OY ALIRSA YASALAŞACAK
Tasarının yasalaşması için, tasarının Senato'da da kabul edilmesi ve sonra Başkan Donald Trump tarafından onaylanması gerekiyor. Ancak Temsilciler Meclisi'nde üçte iki çoğunluğun üzerindeki oy ile geçen tasarı, Senato'dan da aynı oranda oy alırsa, Trump'ın önüne gitmeden doğrudan yasalaşacak.

ABD, 'Türkiye'ye yaptırım' tasarısını onayladı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YASA TASARISINI KINADI
Dışişleri Bakanlığı'nın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Barış Pınarı Harekatımız gerekçe gösterilerek ülkemize yaptırım uygulanmasını öngören bir yasa tasarısının bugün ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesini şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi. ABD'nin tek taraflı tehditlerle bir yere varamayacağı bildirilen açıklamada, "Son günlerde müttefik bir ülke ile terör örgütü arasındaki farkı dahi gözardı eden söylem ve eylemleriyle, terörist bir şahsı meşrulaştırma gafletinde bulunan ABD yetkililerinin, tek taraflı yaptırım tehditleriyle bir yere varamayacaklarını görmeleri gerekmektedir. ABD Kongresi'ni, ilişkilerimizin özüyle ilgili olmayan meseleleri iç siyaset malzemesi yapmaya son vermeye, müttefiklik ve ortaklık ilişkilerimize yakışır şekilde hareket etmeye ve ABD Yönetimini de ilişkilerimize daha fazla zarar verebilecek adımların önlenmesi için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz." denildi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem